Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πολιτικούς κλυδωνισμούς προκαλούν οι δύο σημερινές ηχηρές παραιτήσεις υπό την σκιά της υπόθεσης με το λογισμικό παρακολουθήσεων Predator

  Πολιτικούς κλυδωνισμούς προκαλούν οι δύο σημερινές ηχηρές παραιτήσεις υπό την σκιά της υπόθεσης με το λογισμικό παρακολουθήσεων Predator. ...

 Πολιτικούς κλυδωνισμούς προκαλούν οι δύο σημερινές ηχηρές παραιτήσεις υπό την σκιά της υπόθεσης με το λογισμικό παρακολουθήσεων Predator.

Πρώτος, υπέβαλε την παραίτησή του ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Πάντως, κυβερνητικές πηγές υποστήριξαν πως η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχει καμία σχέση με την ουσία της υπόθεσης Predator. Οφείλεται, όπως ανέφεραν, στο τοξικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπό του και τη στοχοποίησή του.

Ακολούθησε η παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέοντα, «κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων», όπως αναφέθηκε σε κυβερνητική ενημέρωση.

Τις παραιτήσεις-βόμβες ακολούθησε μπαράζ επιθέσεων  από την αντιπολίτευση.

«Οι ηχηρές παραιτήσεις υπό το βάρος του σκανδάλου των παρακολουθήσεων αποτελούν ομολογία ενοχής και επιβεβαιώνουν τις ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για το δικό του "watergate". Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι: «Οι παραιτήσεις Δημητριάδη - Κοντολέων αποτελούν ομολογία ενοχής του κ. Μητσοτάκη για το δικό του WaterGate, το σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ενοχλητικών δημοσιογράφων».

Όπως υποστήριξε, «το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ο επικεφαλής του καθεστώτος, ο κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε, αλλά είναι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Πρέπει να απολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης

«Δέκα και πλέον ημέρες ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς και ότι οι καταγγελίες του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς του τόπου. Οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σημαντικές. Και αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια, σε παρακολουθήσεις, σε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές» τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Alpha 98,9» ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ενώ υπογράμμισε: «Περιμένουμε, άμεσα, να συνεχίσει η Δικαιοσύνη την έρευνά της και να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέων δήλωσε στο protothema.gr: «Δέκα μέρες πριν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου πιστοποιημένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Την αμέσως επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση έσπευσε στη Βουλή να κλείσει το θέμα επιβάλλοντας πέπλο σιωπής. Σήμερα το πέπλο αποκαλύπτεται. Είναι αστείοι και προφανώς αδιανόητοι οι λόγοι που επιστρατεύονται για να δικαιολογήσουν την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και κλειδοκράτορα του Μαξίμου, αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ».

«Είναι φανερό ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας στη χώρα, και η ευθύνη βαρύνει απευθείας τον πρωθυπουργό. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό του καθήκον, ας προκηρύξει εκλογές» τόνισε ο Κ. Σκανδαλίδης και προσέθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ πάντως θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη κατά των σκοτεινών μηχανισμών, που δρουν ανεξέλεγκτα στη χώρα, όχι μόνο στη δικαιοσύνη αλλά και στο λαό. Να βγουν όλα στα φως».

https://www.naftemporiki.gr/