Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Τεντόγλου (video) - Συγχαρητήρια από παντού για τον μεγάλο Έλληνα Πρωταθλητή

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων για τον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον 24χρονο Έλληνα αθλητή να ανεβαίν...

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων για τον τελικό του μήκους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον 24χρονο Έλληνα αθλητή να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Δυνατότερος από ποτέ επέστρεψε μετά την ήττα του στο Όρεγκον ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Γρεβενιώτης δεν είχε… αντίπαλο στον τελικό του αγωνίσματός του, ενώ έκανε και την κορυφαία επίδοση για το 2022. Παράλληλα, έσπασε και το ρεκόρ αγώνων που κατείχε ο Κρίστιαν Ρέιφ (8.47μ.) από το 2010.

Δείτε το βίντεο της απονομής του Έλληνα πρωταθλητή:

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Μίλτος Τεντόγλου με το «χρυσό» άλμα στα 8 μετρα και 52 εκατοστά κανοντας ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Ο κορυφαίος άλτης έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο και χάρισε στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά από αυτό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ βάδην.

Διαβάστε στο ertsports Τα τέσσερα άλματα του Τεντόγλου και οι πανηγυρισμοί! (video)

Η στιγμή που ο Μίλτος Τεντόγλου θα ανεβεί στην κορυφή του βάθρου κατά τις απονομές των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου απόψε θα μεταδοθεί απευθείας στις 19.40 από την ΕΡΤ2 και το ertnews.gr.

Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Ήταν πάρα πολύ καλός ο αγώνας για εμένα, έκανα αυτό που ονειρευόμουν, αυτό που πίστευα ότι μπορώ. Μεγάλο άλμα, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Μπορεί ο αθλητής το ρεκόρ του οποίου κατέρριψα να ήταν εδώ, λέτε να ήταν εδώ; Ήταν απίστευτο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς, πραγματικά δεν υπάρχει κενή θέση.

Η κερκίδα στο μήκος ήταν γεμάτη από την οικογένειά μου, φίλους μου, από την εθνική ομάδα, τους ευχαριστώ πολύ, έκαναν φοβερή κερκίδα. Είπα πριν από τον αγώνα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, θα κερδίσω. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορείς να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πίσω. Από εκεί και πέρα έκανα ένα safe άλμα, στο 8μ.52 είχα άπνοια και λέω “εδώ είμαστε”. Έπρεπε να το εξασφαλίσω, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βγει κόντρα αέρας, να βγει κρύο, έπρεπε να είμαι safe.

Ακόμη κι αν χάνω μερικούς αγώνες δεν έχει σημασία, γιατί είμαι σταθερά στο βάθρο, ακόμη και στα Diamond League, όλοι χάνουμε. Υπάρχει πολλή πίεση, είναι αρκετά δύσκολο αλλά το παλεύω και στους αγώνες μεταλλίου το γουστάρω πολύ. Σκεφτείτε ότι το πρώτο μου άλμα στον προκριματικό ήταν ένα μέτρο κάτω. Τώρα είχα σιγουριά με την φόρα μου, την έχω δουλέψει τόσο πολύ στο μυαλό μου που δεν μπορούσε να πάει κάτι λάθος. Έλεγα ok, αν έχει καλές συνθήκες, θα είμαι ok.

Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος, χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε διοργάνωση. Μπορούσα και στο Παγκόσμιο, αλλά είναι δύσκολο, εντάξει. Ήμουν δεύτερος, ok.

Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω».

Δείτε τη δήλωσή του ertsports.gr

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter, συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, τονίζοντας ότι «μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους».

“Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο είναι λίγα μπροστά στην παγκόσμια αθλητική προσωπικότητα και την εθνική προσφορά του Μίλτου”, τονίζει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου“, αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Δεν είναι μόνο το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι μόνο το 8,52. Είναι που ο Μίλτος Τεντόγλου καταφέρνει ταυτόχρονα να πετάει ως αθλητής και να μένει προσγειωμένος ως άνθρωπος. Πρότυπο για μας και για τα παιδιά μας. Συγχαρητήρια, Μίλτο!” έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Για άλλη μια φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου“, σημείωσε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Η προσπάθειά του ξεπερνά τα όρια του τερέν και αποτελεί πρότυπο αγωνιστικότητας για τη νέα γενιά», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η πόλη των Γρεβενών εδώ και λίγα λεπτά γιορτάζει για την νέα, μεγάλη επιτυχία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Χρυσού μας Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος μας ανέβασε και πάλι στα ουράνια, μέσα από την αποψινή σπουδαία και νικηφόρα του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Το ιστορικό μας Ρολόι και το κτίριο του Δημαρχείου έχουν ήδη φωταγωγηθεί στα μπλε, εκφράζοντας έτσι τα θερμά μας ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αλλά και ένα ζεστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που έρχονται ολόψυχα από τα βάθη της καρδιάς όλων των Γρεβενιωτών» αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης.

https://www.ertnews.gr/