Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων

Διαβιβάστηκε στο Δήμο Ναυπλιέων η απόφαση του Συντονιστή της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατά την οπο...

Διαβιβάστηκε στο Δήμο Ναυπλιέων η απόφαση του Συντονιστή της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κατά την οποία εγκρίνεται η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Έγκριση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 Ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου

Αποφασίζουμε

Εγκρίνουμε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως αυτό περιγράφεται στη Σ.Μ.Π.Ε., η οποία συνοδεύει την παρούσα Απόφαση και αποτελεί αναπόσπαστο προσάρτημα αυτής, με τους ακόλουθους όρους, περιορισμούς και κατευθύνσεις, που θα πρέπει να τηρούνται κατά την εξειδίκευση, έγκριση και υλοποίηση του σχεδίου, με μέριμνα του Δήμου Ναυπλιέων, κατόπιν διαδικασίας Σ.Π.Ε.

Α. Συνοπτική περιγραφή του σχεδίου

Αντικείμενο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), είναι η περιβαλλοντική αξιολόγηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Η πρόταση σύμφωνα με τη ΣΜΠΕ Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Ναυπλίου του Δήμου Ναυπλιέων κατευθύνεται από τους εξής βασικούς στόχους:

 Αειφόρος ανάπτυξη,

 Επιχειρηματικότητα – ανταγωνιστικότητα – εξωστρέφεια σε όλους τους τομείς,

 Ενίσχυση μικρο-μεσαίων ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

 Δημιουργία θέσεων απασχόλησης,

 Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού,

 Αξιοποίηση και προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς και παραδοσιακών οικισμών,

 Προστασία φυσικών πόρων και περιβάλλοντος

 Βιώσιμη αστική ανάπτυξη και βελτίωση αστικού περιβάλλοντος,

 Πολυκεντρικότητα,

 Καινοτομική αγροτική ανάπτυξη και σύνδεση με λοιπούς παραγωγικούς τομείς,

 Εκσυγχρονισμός και διαφοροποίηση αγροτικού τομέα,

 Εταιρική σχέση πόλεων – υπαίθρου,

 Πολυμορφικός τουρισμός και παραγωγή νέων τουριστικών προϊόντων,

 Υποδομές μεταφορών και σύνδεση με περιφερειακό χώρο,

 Κοινός γενικός αναπτυξιακός σχεδιασμός «διπόλου» Άργους – Ναυπλίου.

Ολόκληρη η απόφαση όπως αναρτήθηκε στη Διαύγεια