Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Χάρης Μάλλιος: "Είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρουμε" λέει ο αρχηγός της Εθνικής Handball για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024

 H Εθνική ανδρών αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το Βαραζντίν, καθώς την Τετάρτη, στις 19:00 αντιμετωπίζει την Κροατία, στη...

 H Εθνική ανδρών αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό το Βαραζντίν, καθώς την Τετάρτη, στις 19:00 αντιμετωπίζει την Κροατία, στην πρεμιέρα του πέμπτου προκριματικού ομίλου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024.

Πριν λίγους μήνες το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άγγιξε την πρόκριση στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, χάνοντας στις λεπτομέρειες από το Μαυροβούνιο στον δεύτερο γύρο των play off. Πλέον, μπροστά στους διεθνείς υπάρχει ένας νέος στόχος, μέσω του προκριματικού ομίλου του EURO, απέναντι σε Κροατία, Ολλανδία και Βέλγιο.

"Είναι απόλυτα φυσιολογικό, μετά από τις περσινές εμφανίσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα να έχει αλλάξει το στάτους της. Υπάρχει μια διαφορετική νοοτροπία και αυτοπεποίθηση σε όλους. Το βασικό συστατικό είναι ότι έχουμε παγιώσει κάποια πράγματα και μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι με την προοπτική να κερδίσουμε, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο", τόνισε ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Χάρης Μάλλιος, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΟΧΕ, πριν την αναχώρηση για την Κροατία.

Οι Κροάτες, των 14 μεταλλίων σε μεγάλες διοργανώσεις (3 σε Ολυμπιακούς, 5 σε παγκόσμια πρωταθλήματα, 6 σε ευρωπαϊκά), δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η πιο πρόσφατη επιτυχία ήταν το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020. Φυσιολογικά, η Κροατία θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την αναμέτρηση της Τετάρτης και για την πρωτιά στον όμιλο.

Ωστόσο, στις τάξεις της Εθνικής υπάρχει αυτοπεποίθηση, ώστε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική στον αγωνιστικό χώρο της αρένας του Βαραζντίν. Όπως τονίζει ο Χάρης Μάλλιος, "τώρα έχουμε μπροστά μας ένα πολύ απαιτητικό ματς απέναντι στην Κροατία, που είναι μία παγκόσμια υπερδύναμη. Κι όμως, μέσα μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα. Αυτό δείχνει ότι δεν φοβόμαστε ούτε τις απαιτήσεις, ούτε τις ευθύνες. Γενικότερα, η Εθνική ομάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Βλέπουμε μπροστά μας τις μεγάλες διοργανώσεις, το παλεύουμε, φτάνουμε κοντά και είναι θέμα χρόνου να τα καταφέρουμε".

Συμφωνα με τον αρχηγό της Εθνικής, "για να πας σε μία μεγάλη διοργάνωση πρέπει να πιάσεις το μάξιμουμ της απόδοσης και να κερδίσεις μεγάλες ομάδες, όπως το κάναμε και πέρσι και στο παρελθόν. Ειδικά στο παρελθόν, έρχονταν μεγάλα αποτελέσματα αλλά με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε. Η μεγάλη και σοβαρή ομάδα, που αρχίζει και έχει κάποιους στόχους, ξεκινάει από εκεί. Έτσι κι εμείς, σε αυτό τον όμιλο, έχουμε ως στόχο να κερδίσουμε το Βέλγιο, να παλέψουμε όλα τα ματς στην έδρα μας και από εκεί και πέρα εκτός έδρας να πάρουμε ότι μπορούμε, αρχής γενομένης από τον αγώνα κόντρα στην Κροατία. Πρώτα απ' όλα έχουμε εμείς οι ίδιοι απαιτήσεις από τους εαυτούς μας".