Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Άργους για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους (εικόνες-βίντεο)

  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8/4 το πρωί ,έξω από το Νοσοκομείο Άργους, σωματεία και φορείς διεκδικώντας δημόσια κ...

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 8/4 το πρωί ,έξω από το Νοσοκομείο Άργους, σωματεία και φορείς διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Την κινητοποίηση στήριξαν και οι βουλευτές Γιώργος Γαβρήλος και Ανδρέας Πουλάς.

Ακολουθεί το κοινό ψήφισμα όλων των φορέων

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι υπογράφοντες μαζικοί φορείς του Δήμου Άργους-Μυκηνών, κατεβαίνουμε στις 8 Απριλίου 2024 σε συγκέντρωση στον χώρο έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Άργους για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, η συστηματική αποστελέχωση του ΕΣΥ που επιμηκύνει τα ραντεβού για χειρουργεία και εξετάσεις ακόμα και ενάμιση χρόνο, με μοιραίες ίσως συνέπειες στο διάστημα αυτό για την εξέλιξη της κατάστασης των ασθενών, η ανυπαρξία πρωτοβάθμιων δομών υγείας και η επιβολή αυξήσεων στις τιμές των φαρμάκων και της συμμετοχής μας σε εξετάσεις έχουν καταστήσει την θέση μας τραγική.
Όπως διαφαίνεται η κυβέρνηση οδηγεί συστηματικά την περίθαλψη σε χέρια ιδιωτών παρόχων υγείας πράγμα που ο Έλληνας εργαζόμενος και ο συνταξιούχος δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μετά τις δυσθεώρητες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, αγαθά και τις δραματικές μειώσεις των συντάξεων.
Τα σπασμωδικά μέτρα της κυβέρνησης όπως τα απογευματινά χειρουργεία είναι πρακτικά ανεφάρμοστα, γίνονται μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και αποτελούν κερκόπορτα για την είσοδο ιδιωτών παρόχων υγείας στο ΕΣΥ.
Απαιτούμε
 Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας -  Πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - Άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών- Δωρεάν προληπτικός και ιατρικός έλεγχος -  Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης - Δωρεάν φάρμακα Δομές φιλοξενίας για τους ηλικιωμένους
Τέλος δηλώνουμε, έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο, ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για πλήρη δικαίωση των αιτημάτων μας για τα οποία έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε συνεχώς.
Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

(φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)