Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γ. Γαβρήλος: Κρεσέντο αναξιοπιστίας από την Κυβέρνηση. Κλείνει τελικά το Ειρηνοδικείο Κρανιδίου, παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Υπουργού

Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύεται όχι μόνο αναξιόπιστη, αλλά και παντελώς αδιάφορη για τις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας. Γ...



Για ακόμη μια φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύεται όχι μόνο αναξιόπιστη, αλλά και παντελώς αδιάφορη για τις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας. Για καιρό τώρα ο Δήμος Ερμιονίδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου και η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθούσαμε να πείσουμε το αρμόδιο Υπουργείο για την κοινωνική αναγκαιότητα να διατηρηθεί η λειτουργία του Ειρηνοδικείου Μάσσητος, στο Κρανίδι.

Όμως παρά τις συνεχείς συσκέψεις των φορέων με το Υπουργείο, τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις προς τον Υπουργό και τις εναλλακτικές λύσεις που προτάθηκαν, τελικά η ΝΔ προχωρά στο οριστικό κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Ερμιονίδας, όπως με σαφήνεια προκύπτει από σχετικό άρθρο που εμπεριέχεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο Νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης με τίτλος «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και λοιπές ρυθμίσεις».

Αλήθεια, τι νόημα είχαν τότε οι διαβεβαιώσεις από πλευράς Κυβέρνησης, ότι θα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας; Δυστυχώς, ο εμπαιγμός των Υπουργείων φαίνεται ότι δεν έχει τέλος.

Μετά την τελευταία εξέλιξη, ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προχώρησε, εκ νέου, στην κατάθεση Αναφοράς με την οποία ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να σκεφτεί τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία, από την παύση λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Μάσσητος. Όπως σημειώνει ο Γιώργος Γαβρήλος, η Κυβέρνηση υλοποιεί τυφλά και απαρέγκλιτα το σχέδιό της για αποψίλωση όλων των περιφερειακών Υπηρεσιών, την ώρα που παραχωρεί ως δώρο στους ιδιώτες μέρος του Δημοσίου. Η απόφαση να καταργηθεί ένα Ειρηνοδικείο που λειτουργεί για πολλές δεκαετίες, εξυπηρετεί μια απομακρυσμένη, από το κέντρο του Νομού, περιοχή, έχει ικανό όγκο υποθέσεων- αφού εκδίδει περισσότερες από εκατό αποφάσεις τον χρόνο- και που για μεγάλο διάστημα λειτουργούσε και σαν Πταισματοδικείο, είναι ακατανόητη και δείχνει την νεοφιλελεύθερη εμμονή της ΝΔ, θύμα της οποίας είναι τελικά η περιφέρεια και οι ίδιοι οι πολίτες.