Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΚΚΕ: Ελεύθερες - καθαρές παραλίες για όλο τον λαό!

Χρόνο με το χρόνο τα καλοκαιρινά μπάνια για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Αργολίδας, μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας! Ο λα...



Χρόνο με το χρόνο τα καλοκαιρινά μπάνια για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και το λαό της Αργολίδας, μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας! Ο λαός μας έχει στενάξει από την ακρίβεια σε όλα τα είδη, στην ενέργεια και αλλού και η ανάγκη για διακοπές, για ξεκούραση είναι απαγορευτική πλέον για την λαϊκή οικογένεια. Για αυτό η Καραθώνα, μια παράλια που αξιοποιείται όλο το χρόνο, είναι πνοή ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, πρέπει να παραμένει ελεύθερη για όλο το λαό, χωρίς καμία ιδιωτικοποίηση!

Συγκεκριμένα, το 2013 το ακίνητο «Καραθώνα» μπήκε στο ΤΑΙΠΕΔ, το «εργαλείο» παραχώρησης της λαϊκής περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει κλιμακώσει τις αρνητικές εξελίξεις και έχει λύσει το νομικό κενό ιδιοκτησίας για να «απελευθερωθεί» η αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτό το ακίνητο αποτελεί πόλο έλξης για επιχειρηματικούς ομίλους.

Μάλιστα, μέσα στο Μάρτη του 2024, το ΤΑΙΠΕΔ πήγε να παρουσιάσει το «κτήμα Καραθώνα» όπως το ονομάζει, σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Real Estate για να βρει υποψήφιους επενδυτές.

Πήγαν με τις ευλογίες αυτής της κυβέρνησης αλλά και της προηγούμενης να πουλήσουν σε ιδιώτες δημόσια περιουσία, μια μεγάλη λαϊκή παραλία, και η δημοτική αρχή δε βγάζει άχνα!

Είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις γιατί ενίσχυσαν και συνεχίζουν να ενισχύουν την επιχειρηματικότητα της Τοπικής Διοίκησης, τη δυνατότητα ίδρυσης εταιρειών ειδικού σκοπού άλλων επιχειρηματικών σχημάτων με στόχο τις μπίζνες σε γη και ακίνητη περιουσία, φυσικούς πόρους κ.λπ

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ με συμπαραστάτη τη Δημοτική Αρχή, βιάζεται να παραχωρήσει γη και ύδωρ στους μεγάλους επιχειρηματίες και ο λογαριασμός να έρθει στον λαό!

Αποτελεί αιτία πολέμου για τον λαό της περιοχής το ξεπούλημα μιας παραλίας, της δικής τους παραλίας, όπου όλοι οι κάτοικοι της Αργολίδας και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, κάνουν τα καλοκαιρινά τους μπάνια, πάνε εκδρομή, συγκεντρώνονται την Πρωτομαγιά, γιορτάζουν την Καθαρά Δευτέρα κ.α Ακόμα και το χειμώνα η παραλία παραμένει «ζωντανή» καθώς πάνε πολλοί για περπάτημα, για χειμερινά μπάνια, για άθληση κ.λπ.

Η παραλία της Καραθώνας, πρέπει να αναβαθμιστεί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους και να διατεθεί πραγματικά στην υπηρεσία και στις ανάγκες όλης της κοινωνίας για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό. Δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από κανέναν ιδιώτη που θα εμπορευματοποιήσει τις ανάγκες του λάου για αναψυχή με στόχο το κέρδος του.

Το ΚΚΕ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί. Να μην επιτρέψουμε την παράδοση της παραλίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο βωμό της κερδοφορίας τους.

Μπαίνει μπροστά και διαθέτει όλες τις δυνάμεις του, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά και την ξεκούραση, για την κατάργηση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης των παραλιών και των αιγιαλών. Καλούμε το λαό να οργανώσει την πάλη του, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και αστικών κομμάτων - ΕΕ και μονοπωλιακών ομίλων, κόντρα στους μεγάλους ενόχους που ευθύνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας γης!