Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κορωνίδα Κοιλάδας: Με μοναδικό στόχο αυτό που θεωρείται ακατόρθωτο

   Με μοναδικό στόχο αυτό που όλοι θεωρούν ακατόρθωτο ταξιδεύει αύριο η Κορωνίδα Κοιλάδας στο Γύθειο, έχοντας στο νου της πως με μία νίκη θα...

  

Με μοναδικό στόχο αυτό που όλοι θεωρούν ακατόρθωτο ταξιδεύει αύριο η Κορωνίδα Κοιλάδας στο Γύθειο, έχοντας στο νου της πως με μία νίκη θα καταφέρει το "ήμισυ του παντός". 

  Αφού ξεπέρασε γρήγορα την εντός έδρας ήττα από μία πολύ καλύτερη ομάδα όπως αυτή του ΠΑΟ Ρουφ, προσγειώθηκε στην πραγματικότητα που βιώνουν όλες οι ομάδες της επικίνδυνης ζώνης. Άγχος, έκδηλη ανησυχία, υφέρπουσα γκρίνια και σκληρή κριτική αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν θετικά και αβεβαιότητα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν. Στην Κορωνίδα όμως, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αφού σαν νεοφώτιστη ήξερε εξ αρχής τη δυσκολία και κυρίως οι άνθρωποί της δείχνουν ότι μπορούν να διαχειρίζονται αρκετά καλά παρόμοια ζητήματα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι παρά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα η ομάδα ποτέ δεν "άφησε" κάποιο παιχνίδι, πάλεψε όλους τους αντιπάλους σαν ίσος προς ίσον και διεκδίκησε πάντα τη νίκη με αξιώσεις, χωρίς ποτέ να διασυρθεί.

  Κάπως έτσι συνεχίζει και τώρα, με τον νέο της προπονητή ο οποίος επανέφερε χωρίς κραδασμούς την αισιοδοξία στο γήπεδο και -κυρίως- στους παίκτες, δίνοντάς τους ένα σπουδαίο κίνητρο για τη συνέχεια. Ο τρόπος που χάνεις ένα παιχνίδι, είναι πολύ πιο σημαντικός από μία αδιάφορη νίκη. Γιατί σηματοδοτεί θετικές εξελίξεις, δεν πληγώνει την αυτοπεποίθηση, τονώνει το αξιόμαχο της ομάδας και δημιουργεί ένα κλίμα όπου όλοι πιστεύουν ότι "η νίκη είναι πολύ κοντά". Όταν αυτή έρχεται, όλα μετά παίρνουν πολύ εύκολα το δρόμο τους.

  Την Κυριακή, παρά τις όποιες απουσίες που σίγουρα στερούν την πολυτέλεια των επιλογών, η ομάδα στοχεύει στη νίκη. Είναι γνωστό σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ότι οι "ελλείψεις" επιδρούν αμφίδρομα. Μπορεί να αποδυναμώνουν θεωρητικά την ομάδα, όμως από την άλλη πλευρά χαλυβδώνουν εκείνους που απομένουν και τους σπρώχνουν ψυχολογικά να υπερβούν τα όριά τους ώστε να καλύψουν τυχόν αδυναμίες. Εκείνο όμως που έχει  πολλές φορές συμβεί, είναι ο ρόλος που καλείται να παίξει ο "αντικαταστάτης".  Ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στη θέση κάποιου βασικού, άρπαξαν την ευκαιρία, απελευθερώθηκαν παίρνοντας θέση στη βασική ενδεκάδα και πραγματοποίησαν αξέχαστες και καθοριστικές εμφανίσεις, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα τους. 

  Στην ιστορία του ποδοσφαίρου, υπάρχουν ατέλειωτες ιστορίες με κατορθώματα "τίτλων" και "σωτηρίες", που διηγούνται δακρύζοντας όταν συναντιούνται οι πρωταγωνιστές. Είναι εκείνες οι υπερβάσεις που χαράζονται στη μνήμη και την καρδιά. Σε όλες τις ομάδες, δίνονται πολύ συχνά παρόμοιες ευκαιρίες. Ο κόσμος δεν ξεχνά ποτέ, εκείνους που τις αξιοποίησαν.

VAMOS....