Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

"Αντί για χρήματα θα παίρνετε ρεπό" δηλώνει ο Κ. Χατζηδάκης και το διαδίκτυο παίρνει φωτιά

  Ο Χατζηδάκης μας λέει ότι αντί για λεφτά θα πληρωνόμαστε με ρεπό Με απλά λόγια ο Υπουργός υποστήριξε πως δεν μειώνεται το εισόδημα, αλλά α...

 Ο Χατζηδάκης μας λέει ότι αντί για λεφτά θα πληρωνόμαστε με ρεπό

Με απλά λόγια ο Υπουργός υποστήριξε πως δεν μειώνεται το εισόδημα, αλλά αντί για λεφτά θα πληρώνεστε με ρεπό 

Καλεσμένος στην εκπομπή, επί του πιεστηρίου στο Kontra ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης χρησιμοποίησε ένα μοναδικής έμπνευσης επιχείρημα, για να δικαιολογήσει την πλήρη καταστρατήγηση του οκταώρου.

Στο νέο νομοσχέδιο, προβλέπεται ο εργαζόμενος να δουλεύει πέραν του οκταώρου, χωρίς όμως να πληρώνεται υπερωρίες για τις δύο έξτρα ώρες, αλλά να “αποζημιώνεται” με παραπάνω άδεια. Φυσικά, κάτι τέτοιο υπονομεύει ευθέως και καταργεί στην πράξη την έννοια της υπερωρίας, καθώς δεν θα πληρώνεται έξτρα ο εργαζόμενος. 

Με απλά λόγια ο Υπουργός υποστήριξε πως δεν μειώνεται το εισόδημα, αλλά αντί για λεφτά θα πληρώνεστε με ρεπό. Το παράδοξο στην πρόταση Χατζηδάκη είναι το εξής:

Μέχρι σήμερα οι δυο παραπάνω ώρες εργασίας, που θα είχαν προστεθεί στο οκτάωρο και θα σήμαιναν μεγαλύτερο ωρομίσθιο. Με το νομοσχέδιο, οι δύο αυτές ώρες θεωρητικά θα μετουσιωθούν σε μεγαλύτερη άδεια. Το θέμα είναι όμως, ότι η άδεια δίνεται στο ωρομίσθιο του οκταώρου, άρα στην πραγματικότητα καταργείται η έννοια της υπερωρίας και συνεπώς υπονομεύεται το κεκτημένο του οκταώρου. 

Πηγή: www.rosa.gr