Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Υπάρχουν ακόμη φιλάνθρωποι και χαρίζουν τα πάντα στους άλλους - Η συγκλονιστική περίπτωση του Γιάννη Μανουσάκη

    Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων να μαζεύει τα χρήματα που κερδίζει από οποιαδήποτε εργασία σε αποταμιεύσεις, να εξαγοράζ...

 

  Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων να μαζεύει τα χρήματα που κερδίζει από οποιαδήποτε εργασία σε αποταμιεύσεις, να εξαγοράζει ακίνητα αυξάνοντας την περιουσία της ή να τα σκορπάει αλόγιστα διασκεδάζοντας με οποιοδήποτε τρόπο. Εκείνο που είναι σπάνιο, είναι να τα χαρίζει κάποιος  σε ιδρύματα μαζί με την ακίνητη περιουσία του,προς όφελος πολλών συνανθρώπων του. Ένας σπάνιος άνθρωπος, είναι και ο Γιάννης Μανουσάκης.

 Ο Γιάννης Μανουσάκης σύμφωνα με την "Ροδιακή" δώρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Ρόδου, αγόρασε ένα εξάρτημα 6.700 ευρώ για να λειτουργήσει ο τομογράφος στο νοσοκομείο, έδωσε 37.400 ευρώ για την αγορά δυο κλινών ΜΕΘ με όλο τον εξοπλισμό και σκοπεύει να δώσει άλλα 10.000 ευρώ, για «να πιάσουν τόπο στην υγεία». 

Ναυτικός στα ποντοπόρα πλοία, στους τρεις ωκεανούς: Ατλαντικό, Ινδικό, Ειρηνικό. Δεκαεπτά χρόνια. Ήταν α’ μάγειρας, όπως εξιστορεί. Κουρασμένος όμως θαλασσοδαρμένος, με την ψυχή στο στόμα ταξίδευε.

«Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας. Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη να ‘ρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω».

 Πηγή: Rosa