Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παράταση έως 6 Αυγούστου η έκθεση "Deus ex machina" (Ο «από μηχανής» θεός) στο χώρο του Xenia Επιδαύρου

Παράταση έως το Σάββατο 6 Αυγούστου παίρνει η έκθεση "Deus ex machina" (Ο «από μηχανής» θεός) που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου ...

Παράταση έως το Σάββατο 6 Αυγούστου παίρνει η έκθεση "Deus ex machina" (Ο «από μηχανής» θεός) που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου σε συνεργασία με την Ιmagine Visual Arts στο χώρο του Xenia Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η ιδέα της έκθεσης προέρχεται από μια ενατένιση της σύγχρονης τέχνης και του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Μια αναφορά στον «από μηχανής» θεό ως η θεϊκή παρέμβαση που επιλύει μια φαινομενικά άλυτη κατάσταση, επιφέροντας αρμονία.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης στον κατάλογο της έκθεσης: «Για μία ακόμα χρονιά η Επίδαυρος, ο φάρος του πολιτισμού, είναι έτοιμη να υποδεχτεί μια έκθεση με σημαντικούς καλλιτέχνες. Ο φιλόξενος και εμβληματικός χώρος του Ξενία Επιδαύρου προσφέρει στέγη σε εικαστικούς που εμπνεύστηκαν από το χώρο, πήραν δύναμη από την ενέργεια της περιοχής και τελικά δημιούργησαν μια μοναδική έκθεση με θέμα τον «από μηχανής» θεό. Η Επίδαυρος άρρηκτα συνδεδεμένη με την θεατρική παιδεία και αγωγή αλλά και με το μεγαλύτερο φεστιβάλ της νεότερης Ελλάδας, δίνει έμφαση στο στοιχείο που λύνει την υπόθεση μια τραγωδίας ή είναι η φωνή της λογικής σε μια παράλογη κατάσταση που πρέπει τελικά να οδηγηθεί στην εξιλέωση»

Οι εικαστικοί Άγγελος Αντωνόπουλος, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Κώστας Βαρώτσος, Βασίλης Γκούμας, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιώργος Καζάζης, Χάρης Κοντοσφύρης, Βαγγέλης Λιούγκας, Νίκος Μόσχος, Ιωάννα και Χριστίνα Μπαλή, Λίλα Μπελιβανάκη, Λία Μπλιούμη, Ιόλη Ξιφαρά, Βιβή Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Ράνια Ράγκου, Παναγιώτης Σιάγκρης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Γιώργος Τσεριώνης, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Δήμητρα Χανιώτη, Ερατώ Χατζησάββα με τα έργα τους απαντούν στο πόσο τελικά ορίζουμε οι ίδιοι τη μοίρα μας ή επιδιώκουμε κάποιον εξωγενή παράγοντα να έρθει για να μας «σώσει». Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάζεται το σπάνιο χαρακτικό του Salvador Dali "Athena", 1963 από τη σειρά έργων "Mythology" που δημιούργησε μεταξύ των ετών 1960-1964. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης Ελένη Γατσά.

Το βάθος και τα στρώματα νοήματος που δημιουργούνται με τα έργα της έκθεσης έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ υπερφυσικών θεμάτων, θρησκευτικών κατασκευών, οιονεί επιστήμης και αρχιτεκτονικής του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.

Παράταση  Έκθεσης: 5 - 6 Αυγούστου 2022, 17.00 έως τις 02.00
Διεύθυνση: Xenia Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Οργάνωση: ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ - IMAGINE VISUAL ARTS - GR COLLECTORS
Περισσότερες πληροφορίες: 6942552801 | www.grcollectors.gr | www.imaginevisualarts.com