Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

  Από τον Οκτώβριο 2022 ξεκινά τη λειτουργία του νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών τ...

 

Από τον Οκτώβριο 2022 ξεκινά τη λειτουργία του νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο: «Δημιουργική Γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες: Καλλιτεχνικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές εφαρμογές» στοχεύει στη συστηματική προσέγγιση αρχών και μεθόδων παραγω­γής δημιουργικής γραφής για το θέατρο και τις συναφείς προς αυτό πολιτιστικές βιομηχανίες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ειδικεύσεις:
1. Την ειδίκευση «Θεατρική γραφή και μεταφορά», οι πτυχιούχοι της οποίας θα μπορούν να προσεγγίζουν θεωρητικά την πράξη της δημιουργικής γραφής και να παράγουν στην πράξη δημιουργικά κείμενα, πρωτότυπα ή μεταφορές, ως αυτοδύναμο καλλιτεχνικό/συγγραφικό έργο, ιδιαίτερα σε είδη που σχετίζονται με το θέατρο και τις συναφείς προς αυτό τέχνες και θα εξειδικεύονται στην ενεργητική κατανόηση της ποιητικής πρωτότυπων και μεταφρασμένων κειμένων διαφορετικών ειδών.

2. Την ειδίκευση «Εφαρμογές της δημιουργικής γραφής και πολιτιστικές βιομηχανίες», οι πτυχιούχοι της οποίας θα μπορούν κατανοούν και να εφαρμόζουν τις διαδικασίες λειτουργίας επιμελητικών πρακτικών και παραγωγής δημιουργικών προϊόντων στις πολιτιστικές/δημιουργικές βιομηχανίες, ώστε μπορούν να εργαστούν σε αυτές και θα εξειδικεύονται στη συστηματική αξιοποίηση της δημιουργικής γραφής, ιδιαίτερα της θεατρικής, ως παιδαγωγικού μέσου τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε άλλες κοινωνικές εφαρμογές.

Η φοίτηση στο πρόγραμμα διαρκεί 3 εξάμηνα (συνολικά 90 ECTS). Στα δύο πρώτα εξάμηνα προβλέπεται η παρακολούθηση συνολικά 8 μαθημάτων, με δυνατότητα επιλογής μαθημάτων και από τις δύο ειδικεύσεις. Στο τρίτο εξάμηνο προβλέπεται η εκπόνηση Διπλωματικής Εργασίας ή Πρακτικής Άσκησης σε τομείς της ειδίκευσης που έχουν επιλέξει οι φοιτητές/φοιτήτριες.

Μέρος των σπουδών θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται Παρασκευή με Δευτέρα και το πρόγραμμα θα συνταχθεί σε συνεννόηση με τους/τις φοιτητές/τριες.

Το συνολικό κόστος του ΠΜΣ είναι 3.000 ευρώ, με δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο και με χορήγηση επιπλέον υποτροφιών αριστείας.

Κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί έως 25 υποψήφιοι/υποψήφιες  ανά ειδίκευση. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μετά από συνέντευξη και την εξέταση του φακέλου υποψηφιότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, Σχολών Παιδαγωγικών και Κοινωνικών Επιστημών όπως επίσης σε αποφοίτους όλων των Σχολών που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στο αντικείμενο της δημιουργικής γραφής και των εφαρμογών της και να το αξιοποιήσουν στην εργασία τους και στην προσωπική τους δημιουργία.

Στο πρόγραμμα διδάσκουν καθηγήτριες και καθηγητές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και άλλων ΑΕΙ με διδακτικό και ερευνητικό έργο στους ειδικούς τομείς του προγράμματος, καθώς και επαγγελματίες κλάδων άμεσα συνδεδεμένων με το αντικείμενο του μεταπτυχιακού.

Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα, τα μαθήματα και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης παρέχονται στη σελίδα:
 https://ts.uop.gr/gr/proptixiakes/metaptyxiakes/pms-dimiourgiki-grafi-th...
Email επικοινωνίας: creativewriting.ts@uop.gr Τηλ. Γραμματείας ΤΘΣ: 27520-96124,129,130