Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

''Έφυγε'' από τη ζωή ο Οδυσσέας Κουμαδωράκης

  Σε ηλικία 70 ετών έφυγε απο τη ζωή την Παρασκευή 5 Αυγούστου ο φιλόλογος και συγγραφέας Οδυσσέας Κουμαδωράκης. Κρητικός στην καταγωγή, κα...

 

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε απο τη ζωή την Παρασκευή 5 Αυγούστου ο φιλόλογος και συγγραφέας Οδυσσέας Κουμαδωράκης. Κρητικός στην καταγωγή, κατοικούσε στο Άργος από το 1977. Ήταν παντρεμένος με τη φιλόλογο Καίτη Γεώργα με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Ο Οδυσσέας Κουμαδωράκης γεννήθηκε στη Σαρακήνα Χα­νίων το 1952 , αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κισάμου και σπούδασε φιλολογία στην Αθήνα. Από το 1977 ζει και διδάσκει στο Άργος. Οι γυμνασιακές και πανεπιστημιακές του σπουδές συνέπεσαν με την περίοδο της δικτατορίας, γι’ αυτό και τα δύο πρώτα του βιβλία («Τα χαμένα δώρα», διηγήματα 1985, και «Ως ελαιόκαρπος», μυθιστόρημα 1986) είναι αντιστασιακού περιεχομένου.

Στη συνέχεια στράφηκε προς την παιδική και νεανική λογοτεχνία κι έγραψε τα παραμύθια «Ο κόσμος της Καστανούλας», εκδ. Άλμα 1990, «Τα παράξενα ανθρωπάκια οι Δροσουλίτες», εκδ. Άλμα 1992, «Ο κυνηγός των μαργαριταριών», εκδ. Καστανιώτη 1996 και το ιστορικό μυθιστόρημα « Ο εξωλέστατος », εκδ. Δωρικός 1999, που αναφέρεται στη δράση και τη δολοφονία του πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης στην Ύδρα Αντώνη Οικονόμου.

Έχει ασχοληθεί με το θέατρο και έχει γράψει την κωμωδία «Γλυκιά μου Σοφία», η παράσταση της οποίας απέσπασε ειδική διάκριση στους 8ους περιφερειακούς θεατρικούς αγώνες (2002) και το μονόπρακτο «Η συνάντηση», αδημοσίευτο.

Ακόμη, έχει γράψει το βιβλίο «Γνωριμία με το Άργος» με τους μαθητές του από αγάπη προς αυτούς και προς το Άργος, όπου ζει και διδάσκει από το 1977. Επανεκδόθηκε συμπληρωμένο και βελτιωμένο με τίτλο «Άργος το Πολυδίψιον», εκδόσεις Εκ Προοιμίου 2007. Τώρα κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του « Στα χνάρια του χθες» από τις εκδόσεις Εκ Προοιμίου 2010. Το 2006 τιμήθηκε από τον Σύλλογο Αργείων «Ο Δαναός» για την πνευματική και την κοινωνική του προσφορά.
ΠΗΓΗ https://argolikivivliothiki.gr