Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σφαγή αναμένεται στις εκλογές στο Δήμο Ναυπλιέων από τη μείωση του πληθυσμού και των Δημοτικών Συμβούλων - Οι πρώτες εκτιμήσεις

 Με βάση τα πρώτα στοιχεία της απογραφής του 2021, με τα οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές, ο πληθυσμός του ...

 Με βάση τα πρώτα στοιχεία της απογραφής του 2021, με τα οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές, ο πληθυσμός του Δήμου Ναυπλιέων, μειώθηκε από 33.356 σε 32.586 κάτι, που σε συνδυασμό και με το νέο Νόμο με τον οποίο θα γίνουν οι Δημοτικές εκλογές όπου οι 33 έδρες Δημοτικών Συμβούλων μειώνονται σε 29, προκαλούν έντονο πονοκέφαλο στους υποψήφιους και τους συνδυασμούς που θέλουν να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Εξηγούμαστε, οι τέσσερις δημοτικές ενότητες Ασίνη, Μιδέα, Ναύπλιο, Νέα Τίρυνθα, χάνουν όλες από μία έδρα και με το νέο εκλογικό μέτρο βάση της νέας απογραφής, για να κερδηθεί μία έδρα χρειάζονται 1.123,66 ψήφοι!!!

Μέχρι να έχουμε τα οριστικά αναλυτικά αποτελέσματα της νέας απογραφής των Δήμων, αν κάνουμε τον υπολογισμό με τις προηγούμενες εκλογές του 2019, τότε θα έχουμε:

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΕΔΡΕΣ

ΑΣΙΝΗ

5.340

4,75

4

ΜΙΔΕΑ

5.631

5,01

5

ΝΑΥΠΛΙΟ

18.910

16,82

17

ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

3.475

3,09

3

ΣΥΝΟΛΟ

 

 

29

Στην πολύ πιθανή περίπτωση, να έχει μειωθεί ο πληθυσμός στη Μιδέα και να έχει αυξηθεί στην Ασίνη, με τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής, τότε η Ασίνη θα κερδίσει μία έδρα και θα βγάζει πλέον 5, ενώ η Μιδέα θα χάσει μία και θα μείνει με μόνο 4 έδρες!!!

Και για να έχετε πλήρη εικόνα της κατανομής των εδρών, ο εκλεγμένος Δήμαρχος θα έχει το 60% των εδρών, δηλαδή 17 Δημοτικούς Συμβούλους και όλη οι συνδυασμοί της Αντιπολίτευσης μόλις το 40%, δηλαδή 12 Δημοτικούς Συμβούλους.

Οι ανατροπές λοιπόν ξεκινήσαν ένα χρόνο πριν από την πραγματική μάχη, η οποία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα.

Η ArgolidaMagazine, όπως μέχρι τώρα, θα σας παρέχει όλα τα στοιχεία, την επίσημη ενημέρωση και το παρασκήνιο, χωρίς δεσμεύσεις και χειραγώγηση από κανέναν υποψήφιο και συνδυασμό.