Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πράσινο το ντέρμπι! Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ματς της Αθήνας επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ με δύο γκολ από πέναλτι (εικόνες)

  Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ματς της Αθήνας, που διεξήχθη στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ, χάρη σε δύο ...

 Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στο μεγάλο ματς της Αθήνας, που διεξήχθη στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ, χάρη σε δύο γκολ από την άσπρη βούλα.

Το πρώτο αθηναϊκό ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου “βάφτηκε” πράσινο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέμεινε αήττητη στο φετινό πρωτάθλημα και αρνείται να αφήσει την κορυφή, ξεφεύγοντας στο +4 από τον Ολυμπιακό και στο +6 από την “Ένωση”.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι άνοιξε με το “τριφύλλι” να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά. Στο 5′, μάλιστα, ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Στάνκοβιτς κατάφερε να τον νικήσει. Η ομάδα του Ιβάν κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα, ενώ η ΑΕΚ ασκούσε δυνατό πρέσινγκ, κυνηγώντας τα κλεψίματα στο αμυντικό τρίτο του Παναθηναϊκού. Στο 26′, οι “πράσινοι” έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κουρμπέλη. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά σε κόρνερ, ωστόσο έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από την εστία του Στάνκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα, οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν με τον Γκατσίνοβιτς, καθώς έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 36′, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα. Έκανε το λάθος ο Πέρεθ, έκλεψε ο Γκατσίνοβιτς δίνοντας στον Αραούχο και αυτός βρήκε τον Πινέδα που έκανε κοντρόλ-ντρίμπλα στον Πούγγουρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 42′, οι “πράσινοι” κέρδισαν πέναλτι, ο Αϊτόρ ευστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι. Ο Σπόραρ ανέλαβε τη δεύτερη εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την ανατροπή για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η “Ένωση” θέλησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και πήρε την κατοχή του αγώνα, εν αντιθέσει με τα πρώτα 45 λεπτά. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν μπόρεσε να μετουσιώσει άμεσα την κατοχή της σε κάποια ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, ήρθε στο 61′. Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο 3-1, όταν ο Αϊτόρ πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ υπό πίεση του Γιόνσον και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς. Στο 69′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αϊτόρ επιχείρησε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ρότα πρόλαβε να πέσει πάνω του και έσωσε την εστία της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Άραμπατ γύρισε την μπάλα στην… καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού και ο Αραούχο αστόχησε στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο 85′, το “τριφύλλι” έφτασε ξανά μία… ανάσα από το 3-1. Ο Παλάσιος εξαπέλυσε… κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι έπειτα και από επαφή του Στάνκοβιτς. Στη συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Παναθηναϊκός έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Παλάσιος κέρδισε τη “μάχη” με τον Μοχαμαντί, αλλά καθυστέρησε να πάρει απόφαση και έστειλε την μπάλα πάνω στον Στάνκοβιτς. Εν συνεχεία, παρά τις προσπάθειες της ΑΕΚ για το γκολ της ισοφάρισης, δεν άλλαξε εκ νέου το σκορ και το 2-1 ήταν το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

ΓΚΟΛ: 42′ Αϊτόρ, 45+7′ Σπόραρ, 56′ Τσέριν / 36′ Πινέδα

Δοκάρια: 61′ Αϊτόρ, 85′ Παλάσιος

Κίτρινες: 36′ Μπρινιόλι, 45+7′ Σπόραρ, 56′ Τσέριν / 36′ Πινέδα, 42′ Χατζισαφί, 45+5′ Τζαβέλλας

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σαρλιά, Γκάνεα, Κώτσιρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (74′ Βέρμπιτς), Τσέριν, Παλάσιος (90+2′ Βαγιαννίδης), Αϊτόρ (78′ Μπερνάρ), Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (58′ Μοχαμαντί), Σιμάνσκι (57′ Άμραμπατ), Γιόνσον (57′ Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58′ Ελίασον), Γκαρσία, Αραούχο (76′ Φαν Βερτ)

https://www.ertsports.gr/