Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο βουλευτής Γιάννης Γκιόλας στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αγωνιστή Αντώνη Μήτσα στην Ερμιόνη

  Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Ερμιόνη και στο «περιβολάκι» του ναού Ταξιαρχών τα αποκαλυπτήρια της προτομής...

 

Σε πανηγυρική τελετή έγιναν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στην Ερμιόνη και στο «περιβολάκι» του ναού Ταξιαρχών τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντώνη Σταμ. Μήτσα, Συνταγματάρχη και βουλευτή Ερμιονίδας.

 Η προτομή τοποθετήθηκε στο χώρο αυτό και μεταξύ των άλλων δύο προτομών των αδελφών Γιάννη και Σταμάτη Μήτσα (Μητσαίοι) οπλαρχηγών της Επανάστασης του ’21, εκ των οποίων ο Σταμάτης ήταν ο πατέρας του Αντώνη.

 Η κατασκευή και το στήσιμο της προτομής υπήρξε απότοκος των προσπαθειών όλων των τοπικών φορέων, του Ερμιονικού Συνδέσμου, του Δήμου Ερμιονίδας και του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ερμιόνης.

 Η δαπάνη καλύφθηκε από τους κατιόντες του Αντώνη Μήτσα, το έργο δε φιλοτέχνησε ο Ερμιονίτης γλύπτης Σταύρος Μαυρομιχάλης.

Στην εκδήλωση και μετά την αποκάλυψη της προτομής επακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γ. Γεωργόπουλου, μια αναλυτική παρουσίαση του βίου και της μεστής και αγωνιστικής δράσης του Αντώνη Μήτσα από τον Πρόεδρο του Ερμιονικού Συνδέσμου κ. Γιάννη Σπετσιώτη.

 Έγινε επίσης επιμνημόσυνη δέηση από τους εκπροσώπους των προαναφερθέντων φορέων καθώς και από τους παριστάμενους βουλευτές Γιάννη Ανδριανό και Γιάννη Γκιόλα, η τελετή δε έκλεισε με ευχαριστίες από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Ιωσήφ Γανώση.