Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ-ΣΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΣΜΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ   Με μεγάλη χαρά και τιμή σας κάνουμε γνωστό ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αργ...

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΣΜΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ 

Με μεγάλη χαρά και τιμή σας κάνουμε γνωστό ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αργολίδας – ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ πιστοποιήθηκε για δεύτερη φορά ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από το τμήμα Πιστοποίησης και Εθνικού Μητρώου Νομικών Προσώπων Κοινωνικής Προστασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με την υπ’ αριθμ. 86274/18-09-2022 (ΑΔΑ: 60Ι146ΜΤΛΚ-ΩΥ2) απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4956 Β’/22-09-2022. 

Η πιστοποίηση αυτή, η οποία ισχύει για τέσσερα χρόνια από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αποτελεί αναγνώριση της δράσης και επιβράβευση των προσπαθειών όλων των συμμετεχόντων σε αυτή: Διοίκησης και εθελοντών, αιμοδοτών, αιμοπεταλιοδοτών και δοτών μυελού οστών καθώς και όλων των υποστηρικτών (φυσικών και νομικών προσώπων). 

Ως Διοίκηση οφείλουμε σε όλους ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» και δηλώνουμε ότι αυτή η αναγνώριση, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε αμείωτα την προσπάθεια για την υλοποίηση του σκοπού του συλλόγου.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Σελλής

 

Η Γεν. Γραμματέας

Βασιλική Παγούνη

 


ΑΠΟΦΑΣΗ

Θέμα: Ειδική Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα των Ν.Π.Ι.Δ.: α) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ», β)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» και Ανανέωση Ειδικής Πιστοποίησης Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ.: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ «ΕΥΡΥΝΟΜΗ»

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Έχοντας υπ’ όψη:

1.το άρθρο 5 του Ν.2646/1998 (ΦΕΚ 236Α) «Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις».

2.τις παρ.1 και 2 εδ. δ΄ του άρθρου 7, του Ν.3106/2003 (ΦΕΚ 30Α) «Αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις».

3.την παρ. 3 του άρθρου 283, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης».

4.την παρ. 1 εδ. α΄, του άρθρου 3, του Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206Α) «Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημοσίου τομέα».

5.το άρθρο 9, του Ν.4052/2012 (ΦΕΚ 41Α) Νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για εφαρμογή του νόμου «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας …της εθνικής οικονομίας».

6.το άρθρο 7, του Ν.4455/2017 (ΦΕΚ 22Α) «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις».

7.το άρθρο 109, του Ν.4622/2019 (ΦΕΚ 133Α) «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης».

8.το Π.Δ. 81/2019 (ΦΕΚ 119Α) «Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους-Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείων».

9.το Π.Δ. 134/2017 (ΦΕΚ 168Α) «Οργανισμός Υπ. Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

10.το Π.Δ. 84/2019 (ΦΕΚ 123Α) «Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών / Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων».

11.την υπ’ αριθ. Γ.Π.:Π2γ/οικ.59633/2011 (ΦΕΚ 1310Β) Απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Καθορισμός της μορφής του Αριθμού Μητρώου, στο Εθνικό Μητρώο και στο Μητρώο Περιφερειακών Ενοτήτων Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Στοιχεία και Διαδικασία Εγγραφής».

12.την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Αρ.Πρ.:Π(2)γ/οικ. 34029/22-3-2012 (ΦΕΚ 1163Β), «Πιστοποίηση Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας του Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και ΜΚΟ Εθελοντικού χαρακτήρα».

13.τις εισηγήσεις σκοπιμότητας των αρμοδίων Περιφερειακών Ενοτήτων.

14.τη γνωμοδότηση του Ε.Κ.Κ.Α σχετικά με την πιστοποίηση των Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ως φορέων παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, που μας διαβιβάστηκε με το Αρ. Πρωτ.: 10135/7-9-2022 έγγραφό του.

15.το γεγονός ότι βάσει του Ν.4455/2017 (ΦΕΚ 22Β) «Εθνικό Μητρώο… και άλλες διατάξεις» έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή των φορέων στο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας.

16.το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Την Ειδική Πιστοποίηση ως φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα των Ν.Π.Ι.Δ.:

α) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ «Η ΕΛΠΙΔΑ», με έδρα στον Αμπελώνα Λάρισας

β) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ, με διακριτικό τίτλο «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» και έδρα στους Μύλους Άργους

Β. Την Ανανέωση Ειδικής Πιστοποίησης ως φορέα παροχής υπηρεσιών Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ.:

• ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ «ΕΥΡΥΝΟΜΗ», με έδρα στην Ελευσίνα

Η διάρκεια της ειδικής πιστοποίησης είναι τέσσερα (4) έτη από τη δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΘΗΝΑ ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ

Αποδέκτης για ενέργεια:

Εθνικό Τυπογραφείο (για δημοσίευση)

Εσωτερική Διανομή:

1. Γραφείο κας Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

2. Γραφείο Γεν. Γραμμ. Κοιν. Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας

3. Γραφείο Προϊστ/νης Γεν. Δ/νσης Κοιν. Αλληλεγγύης

4. Δ/νση Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας

5. Δ/νση Πολιτικών Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

6. Δ/νση Κοιν. Ένταξης και Κοιν. Συνοχής, Τμήμα V