Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ειδικό δικαστήριο: Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (8-5) το αίτημα Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

  Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (8-5) το αίτημα που υπέβαλε η κ. Ελένη Τουλουπάκη μέσω των συνηγόρων της,   για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης . ...

 

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (8-5) το αίτημα που υπέβαλε η κ. Ελένη Τουλουπάκη μέσω των συνηγόρων της, για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης.

Υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης τάχθηκε η εισαγγελέας, αλλά και η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε σχέση με τη μεγάλη υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της έδρας.

Στην εισήγησή της, η εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ του αιτήματος λέγοντας:

«Πρέπει να επισημάνω ότι ο δικαστής και ο εισαγγελέας κρίνει κατά νόμο και κατά συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο το αποφασίσει θα τα δούμε» ανέφερε η εισαγγελέας.

https://www.naftemporiki.gr/