Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ελλάδα από «ατσάλι» με Αντετοκούνμπο και Ντόρσεϊ νίκησε την Κροατία 89-85 στο πρώτο παιχνίδι του Eurobasket 2022

  Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδος στο φετινό Eurobasket.  Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, νίκησε την Κρ...

 Ιδανική πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδος στο φετινό Eurobasket.  Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ένα σπουδαίο παιχνίδι, νίκησε την Κροατία 89-85, έχοντας σε τρομερό βράδυ τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσει. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είχε το προβάδισμα σε όλο το ματς, οι Κροάτες επέστρεψαν αλλά στο φινάλε μίλησε η κλάση του Greek Freak!

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι Κροάτες «μπλόκαραν» την Εθνική, ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 10-3. Ο καταπληκτικός Τάιλερ Ντόρσει, όμως, που ήταν ασταμάτητος από το τρίποντο, πήρε από το χέρι την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη και μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο πρωταγωνίστησαν σε ένα μεγάλο σερί(17-2) που έφερε την Ελλάδα να είναι μπροστά στη πρώτη περίοδο με 24-16.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, ο Ντόρσει διέλυε κάθε αμυντικό σύστημα του αντιπάλου και η Ελλάδα πέντε λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου βρέθηκε στο +19, 40-21. Η «γαλανόλευκη» ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με +16(46-30), με τον Ντόρσει να έχει 20 πόντους και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Στο πρώτο μέρος η Ελλάδα είχε μόλις 1 λάθος ενώ η Κροατία 12.

Στη τρίτη περίοδο και ενώ η Ελλάδα ήταν μπροστά με 62-45, οι Κροάτες «έτρεξαν» ένα τρομερό σερί 15-0 και πλησίασαν στο καλάθι(62-60), κάνοντας ένα φοβερό comeback στην αναμέτρηση. Δύο μεγάλα σουτ από Ντόρσει και Αγραβάνη αλλά κι ένα καλάθι και φάουλ του Γιάννη, έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο 70-62 για την Εθνική μας ομάδα.

Στη τέταρτη περίοδο το σύνολο του Ιτούδη κατάφερε να βρίσκει απαντήσεις όταν ο αντίπαλος πλησίαζε στο σκορ, με αποκορύφωμα την μείωση του σκορ στο 84-82, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Καλάθης με φανταστική πάσα βρήκε τον Αντετοκούνμπο που κάρφωσε, έστειλε την διαφορά στο +4 και πρόσφερε... οξυγόνο στην Ελλάδα. Ο Greek Freak έκοψε το τρίποντο του Σμιθ στην επόμενη επίθεση των Κροατών, έφυγε στον αιφνιδιασμό και με τρομερό καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το  89-82, με το τρίποντο του Σμιθ στη τελευταία φάση να διαμορφώνει το τελικό 89-85.

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Ντόρσει τελείωσαν το ματς με 27 πόντους ενώ ο Καλάθης είχε 6 ασίστ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σμιθ με 23 και ο Σιμόν με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 30-46, 62-70, 85-89

Διαβάστε εδώ τα στατιστικά

Επόμενο ματς για την Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου(22:00) κόντρα στην Ιταλία.

naftemporiki.gr