Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

  Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου: ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:30 μ.μ. - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ...

 

Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 17:30 μ.μ. - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, βρείτε παρέα, κανονίστε να έρθετε με ένα αυτοκίνητο και θα συναντηθούμε στο άγαλμα της μητέρας στις 17:30 μ.μ. για να οδηγήσουμε όλοι μαζί μέχρι το Κτήμα Κοντοβράκη.

Εκεί θα μας μιλήσουν για την παραγωγή τοπικής ποικιλίας κρασιού Ροκανιάρη, θα μιλήσουμε για το αμπέλι και θα θυμηθούμε την καλλιέργειά του, τη συγκομιδή και το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού, επαγγέλματα που σχετίζονται με την παραγωγή κρασιού παλαιότερα και σημερινά. Θα θυμηθούμε παραδόσεις και τραγούδια, συνταγές, θα στοχαστούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να αναδείξουμε καλύτερα το τοπικό μας προϊόν και την τοπική μας παράδοση με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Με τη δράση που θα υλοποιήσει το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το θέμα της οποίας για τη φετινή χρονιά έχει οριστεί ως «Καλύτερες Συνδέσεις» (‘Better Connections’), στοχεύει στους πυλώνες ‘άνθρωποι’, ‘τόποι’ και στην καλύτερη σύνδεσή τους μέσω της παράδοσης και της λαογραφίας.