Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανδρέας Πουλάς: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι συνοδοιπόρος στο νεοφιλελεύθερο αφήγημά σας»

  Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμω...

 

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την Εταιρική διακυβέρνηση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι συνοδοιπόρος στο νεοφιλελεύθερο αφήγημά σας»

Από το παρόν νομοσχέδιο φαίνεται ολοκάθαρα και στα μάτια του πιο δύσπιστου ψηφοφόρου, η αληθινή πολιτική στόχευση της κυβέρνησης, χωρίς μασκάρεμα και χωρίς δικαιολογίες: η ιδιωτικοποίηση, η γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα, η συρρίκνωση των οργανισμών κοινής ωφέλειας, οι λιγότερες δυνατές εγγυήσεις του κράτους προς τους πολίτες για τα βασικά αγαθά και τις βασικές υπηρεσίες.

Είναι φανερό ότι οι εταιρίες κοινής ωφέλειας, που αποτέλεσαν επί δεκαετίες κορμό του κράτους πρόνοιας και διασφάλιζαν στην ελληνική κοινωνία φθηνή ενέργεια και νερό, σας προκαλούν αλλεργία.

Δεν πήρατε το μάθημά σας από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το χρηματιστήριο ενέργειας;

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας εκείνων των ευάλωτων συμπολιτών μας, που επλήγησαν πιο βάναυσα από την δημοσιονομική κρίση, από την ανεργία, από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, από την πανδημία και τώρα από την ενεργειακή κρίση, όπου σε αρκετές περιπτώσεις ο μισθός ενός μήνα δεν είναι αρκετός για να καλύψει το κόστος του ρεύματος.

Στο νομοσχέδιο «τρία σε ένα» που συζητούμε σήμερα υπάρχουν και κάποιες διατάξεις που αφορούν στον αγροτικό τομέα για τις οποίες έχουμε επιφυλάξεις.

Ειδικά για το άρθρο 130 με το οποίο δίνετε τη δυνατότητα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εντάσσει επενδύσεις ή επενδυτικά σχέδια χωρίς έλεγχο. Αυτός αποφασίζει για όλα.

Επίσης θα σταθώ και στο άρθρο 172 το οποίο δημιουργεί πολύ σοβαρό θέμα στο κόστος των επενδύσεων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των Ομάδων Παράγωγών και των Συνεταιρισμών λίγο πριν την έναρξη της υλοποίησης των επενδύσεων και ειδικά αυτών που πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα και αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για άλλες αυξήσεις στο κόστος για τον αγροτικό τομέα με την ακρίβεια σε ενέργεια και αγροτικά εφόδια να έχει πιάσει «κόκκινο».

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, από την περσινή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εξαγγέλλετε δήθεν μέτρα για τους αγρότες. Λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν.

Δυστυχώς, με την πολιτική σας δείχνετε ότι δεν σας ενδιαφέρει ο αγροτικός κόσμος της χώρας, δεν σας ενδιαφέρει να τον ενισχύσετε ουσιαστικά και σε πραγματικό χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι συνοδοιπόρος σας στο νεοφιλελεύθερο αφήγημά σας. Δεν είμαστε συνδαιτημόνες των επιχειρηματιών, των γκόλντενμποις, των ημετέρων και των μετακλητών σας.

Είμαστε με τον ελληνικό λαό, με τους ευάλωτους συμπολίτες μας, με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με τους αγρότες και με όσους αγωνίζονται καθημερινά για να μείνει αυτή η χώρα όρθια.

Δείτε το σχετικό βίντεο: