Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για το άνοιγμα των σχολείων

Νέες μητέρες, νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα σχολεία Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς ...



Νέες μητέρες, νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα σχολεία

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) απευθύνεται σε όλες και όλους εσάς μπροστά στη νέα σχολική χρονιά.

Φέτος, το πρώτο κουδούνι χτυπά σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια πασχίζει να καλύψει τις βασικές ανάγκες των παιδιών της:

• Τα έξοδα των σχολικών ειδών,

• το κόστος της εμπορευματοποιημένης Παιδείας,

• την ακριβοπληρωμένη δημιουργική απασχόληση των παιδιών

Ολα αυτά προστίθενται σε μία αλυσίδα δαπανών που στραγγαλίζουν το εισόδημά μας:

• Στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος,

• στα δυσβάσταχτα ενοίκια,

• στα έξοδα για τα βασικά είδη που έχουν διογκωθεί λόγω της ακρίβειας.

Οι επικλήσεις του Υπουργείου Παιδείας περί "κανονικότητας" που επανέρχεται και "καινοτομίας" που εισάγεται στα σχολεία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θολώσουν την εικόνα της βάρβαρης καθημερινότητας που βιώνουμε παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς....

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας φορτώνει με χιλιάδες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας:

• Τα πραγματικά κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν μεγάλα. Οι χιλιάδες αναπληρώτριες και

αναπληρωτές με τους οποίους και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, προσπαθεί να τα «μπαλώσει», καλούνται να διδάξουν τα παιδιά μας την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζουν οξυμένο το πρόβλημα του βιοπορισμού τους. Τους καλούνε να δουλέψουν σε όλη την Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα για κατοικία, σίτιση, δωρεάν μετακίνηση, τη στιγμή που τα ενοίκια, η βενζίνη, οι μετακινήσεις, η ακρίβεια καλπάζουν.... Πάρα πολλοί μαθητές δεν θα έχουν παράλληλη στήριξη από την αρχή της σχολικής χρονιάς ήθ' αναγκαστούν οι γονείς τους να τη χρυσοπληρώσουν.

Οι σχολικές καθαρίστριες καλούνται να κρατήσουν καθαρά τα κτήρια στα οποία οι μαθητές περνούν τη μισή τους μέρα, δουλεύοντας σε συνθήκες εντατικοποίησης, αλλά και καταδικασμένες να επιβιώσουν με τους μισθούς - ψίχουλα και με συμβάσεις των δύο και τριών ωρών. Η δραματική υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών μας γεμίζει ανασφάλεια για το χειμώνα που έρχεται για να μην μείνει καμία σχολική αίθουσα χωρίς θέρμανση, για να μην πληρώσουμε ακριβά την «ενεργειακή κρίση» οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς.

Οσο για την προστασία της υγείας της σχολικής κοινότητας από τον κορονοϊό και τα νέα «κύματα» της πανδημίας, στο όνομα της «ήπιας διαχείρισης» έχουν πάει περίπατο ακόμα και τα πιο στοιχειώδη μέτρα, όπως η χορήγηση δωρεάν τεστ.

Κι ενώ η κατάσταση στα σχολεία είναι εκρηκτική, η κυβέρνηση διαφημίζει προκλητικά τη διεύρυνση του ωραρίου των Ολοήμερων σχολείων ....ως "φάρμακο δια πάσαν νόσον". Χωρίς τις απαραίτητες υποδομές στα σχολικά κτήρια, χωρίς το απαιτούμενο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό μετατρέπει το σχολείο σε παιδοφυλακτήριο, θυσιάζοντας τους μικρούς μαθητές στο βωμό του ωραρίου - λάστιχο των γονιών.

Σήμερα τον 21ο αιώνα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το σχολείο των παιδιών μας να καλύπτει τις ανάγκες τους για ολοκληρωμένη μόρφωση, να παρέχει σε όλα τα παιδιά ολόπλευρη γνώση, να συμβάλει στην σωματική, νοητική, συναισθηματική, αισθητική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Γιαυτό:

Δεν ανεχόμαστε η μόρφωση των παιδιών μας να μην αποτελεί δικαίωμα με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, αλλά να μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση για κάθε οικογένεια που είναι υποχρεωμένη να την χρυσοπληρώνει, τη στιγμή μάλιστα που η Ελλάδα έφτασε στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας χαρίζοντας 6,6 δισ. € από την τσέπη του λαού μας στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ για να μακελεύει παιδιά και λαούς σε όλον τον κόσμο.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα σχολεία και τους μαθητές πολλών ταχυτήτων, που ο καθένας «θα τρέχει» ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας, της σχολικής μονάδας, της γειτονιάς, που οι νόμοι της σημερινής κυβέρνησης και των προκατόχων της στήνουν. 

Η ατομική και συλλογική μας ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας μας υπαγορεύει να μη συμβιβαστούμε με αυτήν την βαρβαρότητα, αλλά μαζί να παλέψουμε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: - Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς και των κενών στα σχολεία. - Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες - 15 μαθητές ανά τάξη. Καμία τάξη σε κοντέινερ - Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, καθώς και βοηθητικό προσωπικό (φύλακες, τραπεζοκόμοι, επιστάτες κλπ.) με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

σε όλα τα σχολεία. - Προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού προσωπικού (νοσηλευτές, σχολικοί ψυχολόγοι, Κοινωνικοί λειτουργοί κλπ). Προσλήψεις σχολιάτρων και ενίσχυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διασύνδεσή τους με τα σχολεία. - Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στο ολοήμερο σχολείο, για την εξασφάλιση της σταθερής παιδαγωγικής σχέσης και της μελέτης, καθώς και για προγράμματα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. - Κάλυψη όλων των αναγκών για παράλληλη στήριξη. - Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. - Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά στα σχολεία όλων των βαθμίδων με κρατική ευθύνη. - Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στο σχολείο με κρατική ευθύνη - Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων. - Εκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Διαγραφή χρεών σε ρεύμα και ΔΕΚΟ. Εξασφάλιση αφορολόγητου πετρελαίου και Φυσικού αερίου. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα σχολικά είδη. - Μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης του μαθητικού πληθυσμού. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ coνid με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας. - Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής με σύγχρονους όρους και υποδομές και το απαραίτητο μόνιμο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό. - Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία. Διεκδικούμε λεφτά για τα σχολεία και όχι για τα ΝΑΤΟϊκά σφαγεία και την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. 8.9.2022 Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ