Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Στην Καλαμάτα οι μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου (εικόνες)

  Μεγάλη επιχείρηση έρευνας - διάσωσης μεταναστών στην Πύλο Συνολικά 85 μετανάστες έχουν περισυλλεγεί και μεταφέρονται με ασφάλεια στο λιμά...

 

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας - διάσωσης μεταναστών στην Πύλο

Συνολικά 85 μετανάστες έχουν περισυλλεγεί και μεταφέρονται με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλαμάτας. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή περί τα 65 ν. μ. νοτιοδυτικά Πύλου υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ ενημερώθηκε για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους (α.λ.σ.) σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Το εν λόγω σκάφος εντοπίστηκε από το Φ/Γ πλοίο ''NORDIC ANNA'' σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο περισυνέλεξε ογδόντα δύο (82) άτομα, ενώ τρία (03) άτομα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ πλοίο ''KOOL BALTIC'' σημαίας Λιβερίας.

Ανωτέρω πλοία κατέπλευσαν στο αγκυροβόλιο Καλαμάτας, από όπου οι εν λόγω αλλοδαποί μετεπιβιβάζονται σε ιδιωτικά μέσα και μεταφέρονται με ασφάλεια στον οικείο λιμένα.

Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχειρούν για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ένα (01) παραπλέον πλοίο και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ). Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι άνεμοι ΑΒΑ 4 – 5 BF.