Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Εξεταστική παρωδία

  Εξεταστική παρωδία Κάποτε υπήρχε η άποψη στη δημόσια διοίκηση πως «αν δεν θες να γίνει τίποτα, φτιάξε μια επιτροπή». Αυτή τη συμβουλή των ...

 Εξεταστική παρωδία

Κάποτε υπήρχε η άποψη στη δημόσια διοίκηση πως «αν δεν θες να γίνει τίποτα, φτιάξε μια επιτροπή». Αυτή τη συμβουλή των παλαιοκομματικών συστημάτων η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφάρμοσε στις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές. Έφτιαξαν μια επιτροπή για να μη γίνει τίποτα. «Κουκουλώνουν» την υπόθεση, εξευτελίζοντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δεν σταματούν πουθενά. Τα λόγια για κάθαρση και οι υποσχέσεις για «όλα στο φως» αποδείχθηκαν καλαμπούρια. 

Την Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή που σύστησαν, αντί να τη χρησιμοποιήσουν ως χρήσιμο εργαλείο για την αλήθεια, τη χρησιμοποίησαν ως άλλοθι για τη συγκάλυψή της. Δεν κάλεσαν ουσιώδεις μάρτυρες, κρύφτηκαν πίσω από το απόρρητο και στο τέλος την κλείνουν άρον άρον για να μην πάρει χαμπάρι κανείς τα παραμύθια που λένε εδώ και δύο μήνες. 

Κι αυτά δεν τα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Για το θέμα του απορρήτου πρώην διοικητές της ΕΥΠ και έγκριτοι συνταγματολόγοι τους τράβηξαν τ’ αυτί. Ακόμα και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναγκάστηκε ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση να πει κάτι περί «λογοδοσίας». Δεν γινόταν αλλιώς. Το πολιτικό σύστημα βράζει. 

Όπως πάντα η κυβέρνηση Μητσοτάκη από εδώ και πέρα θα στηριχθεί στα μέλη της «λίστας Πέτσα». Θα επιδιώξει να εξαφανιστεί το θέμα από κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, ως μη γενόμενο. Τίποτα να μη θυμίζει ένα τεράστιο σκάνδαλο που σε άλλες χώρες θα είχε προκαλέσει σεισμό, ρίχνοντας την κυβέρνηση. Αυτά συμβαίνουν όμως σε χώρες που ο νόμος ισχύει για όλους. Σε χώρες που πρωθυπουργοί καλούνται από τον εισαγγελέα, γιατί η Δημοκρατία ξεπερνάει τα πρόσωπα. 

Στην Ελλάδα του καθεστώτος Μητσοτάκη η σιωπή είναι ο νόμος. Κι αυτός ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί παντού, όταν δεν συμφέρει. Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη τα πρόσωπα της «Αγίας Οικογένειας» και οι περί αυτήν, είναι πάνω από τη Δημοκρατία. Αρκεί να τη σκαπουλάρει ο ανιψιός, ο μπάρμπας και ο κολλητός. Μπροστά σε αυτόν τον σκοπό οι θεσμικές διαδικασίες μετατρέπονται σε παρωδία.  Δεν θα αποτελούσε εξαίρεση η Εξεταστική Επιτροπή.