Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μάρθα Καραγιάννη: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις και οι χοροί της που θα μείνουν αξέχαστοι (βίντεο)

Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία "Ξυπόλυτος Πρίγκιψ" ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μία από τις πιο λαμπερές εκπροσώπο...

Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία "Ξυπόλυτος Πρίγκιψ" ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μία από τις πιο λαμπερές εκπροσώπους της χρυσής εποχής του ελληνικού Κινηματογράφου και το αποδείκνυε σε κάθε εμφάνισή της στα μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη.

 Φτωχότερος είναι από σήμερα ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας με την είδηση του θανάτου της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία έφυγε σε ηλικία 82 ετών να προκαλεί πανελλήνια θλίψη.

Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μία από πιο δημοφιλείς σταρ της "χρυσής εποχής" του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, η οποία αν και σπούδασε χορό την κέρδισε τελικά η τέχνη της υποκριτικής.

Με το ταλέντο να ξεχειλίζει τόσο στις ερμηνείες της όσο και στα χορευτικά της νούμερα στα μιούζικαλ, κατάφερνε να συναρπάζει και να καθηλώνει το κοινό, ενώ οι εντυπωσιακές και σέξι εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη συνέβαλαν στο να καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου, όχι απλά ως πρωταγωνίστρια αλλά ως σταρ.

Η Μάρθα Καραγιάννη και η Ζωή Λάσκαρη στην ταινία
Η Μάρθα Καραγιάννη και η Ζωή Λάσκαρη στην ταινία "Κορίτσια για Φίλημα"  ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Το μικρόβιο του χορού φαίνεται πως της το εμφύσησαν οι γονείς της, ενώ σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού και πολύ γρήγορα άρχισε τις εμφανίσεις με το μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαρίου σε παραστάσεις στην Λυρική Σκηνή.

Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία
Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία "Ραντεβού στον Αέρα"  ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Η Μάρθα Καραγιάννη κατάφερε και έχτισε τον δικό της κινηματογραφικό μύθο τη χρυσή δεκαετία του ΄60, με την πορεία της να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Φίνος Φιλμ και τον Γιάννη Δαλιανίδη. "Ζητείται Ψεύτης", "Μερικοί το Προτιμούν Κρύο", "Κάτι να Καίει", "Οι Κληρονόμοι", "Κορίτσια για Φίλημα", "Οι Θαλασσιές οι Χάντρες", "Μια Κυρία στα Μπουζούκια", "Γοργόνες και Μάγκες", είναι μόνο μερικές από τις ταινίες και τα μιούζικαλ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ, στα οποία εμφανίστηκε και σαγήνευσε τους θεατές η Μάρθα Καραγιάννη.

Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία
Η Μάρθα Καραγιάννη στην ταινία "Ζητείται Ψεύτης"  ΑΡΧΕΙΟ FINOS FILM

Μάρθα Καραγιάννη - Γοργόνες και Μάγκες

Μάρθα Καραγιάννη - Οι Κληρονόμοι

Μάρθα Καραγιάννη - Ένα Κορίτσι για Δύο

Μάρθα Καραγιάννη - Νύχτα Γάμου

Μάρθα Καραγιάννη - Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ

Μάρθα Καραγιάννη - Κάτι να Καίει

Μάρθα Καραγιάννη - Ραντεβού στον Αέρα

https://www.news247.gr/