Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παρέλαση στο Άργος για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (εικόνες)

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Άργους. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στο...

 


Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην πόλη του Άργους. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη, συνέχισαν με κατάθεση στεφάνων στο ηρώο και ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.

 Την παρέλαση παρακολούθησαν και  χειροκρότησαν θερμά πάρα πολλοί δημότες, ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, οι βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, η Δώρα Αυγέρη υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο  Θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Βασίλης Σιδέρης, Αντιδήμαρχοι , Δημοτικοί Σύμβουλοι , Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και Εκπρόσωποι Συλλόγων.

(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Δήμου Άργους-Μυκηνών  Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και έχοντας ως παρακαταθήκη την ιστορία μας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες του 1821.

Το πρωί, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου ενώ ακολούθησε και η κατάθεση στεφάνων στην Αναθηματική Στήλη στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Εν συνεχεία ακολουθήσε η μεγάλη μαθητική παρέλαση από τα σχολεία και τους φορείς του του Άργους ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων του παραρτήματος Άργους και Κουτσοποδίου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζος, οι Βουλευτές Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Γιάννη Μαλτέζου για την σημερινή ημέρα:

Σήμερα είναι διπλή εορτή. Αρχικά, εορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού, το μήνυμα δηλαδή της Θείας Ενσαρκώσεως. Παράλληλα τιμούμε τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης που τόλμησαν και ξεσηκώθηκαν στο ξένο κατακτητή. Είναι η ημέρα που μας υπενθυμίζει πως μόνο με την ενότητα, όταν δηλαδή είμαστε μονιασμένοι, είμαστε ικανοί για τις προκλήσεις της πατρίδας και του έθνους.