Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου: Μουσικό–αφηγηματική εκδήλωση αφιέρωμα στον Θοδωρή Γκόνη

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, πιστό σε μια πολυετή παράδοση αφιερωματικών παραστάσεων, ο...



Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης,
το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου, πιστό σε μια πολυετή παράδοση αφιερωματικών παραστάσεων,
οργάνωσε και παρουσίασε μια μουσικό–αφηγηματική εκδήλωση θέλοντας να τιμήσει τον εκλεκτό συμπολίτη μας, αγαπημένο ποιητή, στιχουργό, ηθοποιό και σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Βουλευτικού, η εκδήλωση αναδείχθηκε ως αφιέρωμα στο Ναύπλιο, την Αργολίδα και την Αρκαδία, περιοχές από όπου προέρχονται οι οικογενειακές ρίζες του.
Ο Θοδωρής Γκόνης μας τίμησε με την παρουσία του εκφράζοντας την αγάπη του για τον τόπο καταγωγής του αλλά και έμπνευσης όπως ανέφερε στην ομιλία του.
Με τίτλο "Στους πορτοκαλεώνες των στίχων διαβαίνει η μουσική", η βραδιά μας ταξίδεψε με τις λέξεις, τις μελωδίες και τις αφηγήσεις του κειμένων και των ποιημάτων του πολυπράγμονα Θοδωρή Γκόνη.
Η χορωδία μας, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Γιάννη Νικολόπουλου, απέδωσε μελοποιημένα ποιήματα του από γνωστούς συνθέτες, Μάλιστα η χορωδιακή απόδοση τους είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά!
Η Δήμητρα Σαγκιώτη στο πιάνο, ο Βασίλης Μαντζούνης στα κρουστά και η νεαρή Μελίνα Καπίρη στο σόλο, προσέδωσαν επιπλέον ενέργεια και λάμψη στην εκδήλωση.
Ευχαριστούμε την Καλλιόπη Καλποδήμου, τον Γιώργο Καράση και την Μαρία Μπακοπούλου για την αφηγηματική απόδοση των κειμένων του Θοδωρή Γκόνη, ντύνοντας με μοναδικό τρόπο την εκδήλωση στο πνεύμα της πολύ όμορφης βραδιάς .
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ναυπλίου, το δήμο Επιδαύρου και τους χορηγούς μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση αυτού του μοναδικού αφιερώματος.
Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου