Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σοκάρει η πρόβλεψη του παιδιάτρου Μ. Ανδρέου - "Ο ένας στους τρεις μαθητές θα νοσήσει" - Στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων λέει ο κ. Βατόπουλος

  Μόνο θετικές δεν είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων σε ό,τι αφορά στη διασπορά του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, ενόψει του ανοίγματος την ...

 


Μόνο θετικές δεν είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων σε ό,τι αφορά στη διασπορά του κορονοϊού μέσα στα σχολεία, ενόψει του ανοίγματος την προσεχή Δευτέρα. Ποια είναι η εκτίμηση του Παιδίατρου και Διευθυντή του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριου Ανδρέου.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των ειδικών αναφορικά με τη μετάδοση του κορονοϊού μεταξύ των μαθητών ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, την προσεχή Δευτέρα.

«Όπως έδειξαν μελέτες και σε άλλες χώρες, όπως η Σκωτία, είναι πιθανό το 30% των μαθητών να νοσήσει με κορονοϊό», είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παιδίατρος και Διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Μέριμνας, Μάριος Ανδρέου και εκτίμησε ότι τα κρούσματα στα σχολεία θα αυξηθούν τον Οκτώβριο.

«Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι, θα μετακινούνται από την Δευτέρα, λόγω της έναρξης λειτουργίας των σχολείων, οι οποίοι σε μεγάλο μέρος είναι ανεμβολίαστοι», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Ο εμβολιασμός, τα μέτρα ατομικής προστασίας και τα selt test είναι οι ασπίδες στα σχολεία για τον κορονοϊό».

Επεσήμανε ακόμη ότι «στον πληθυσμό της ομάδας 20 με 45 ετών, που είναι οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού, δεν ξέρουμε αν έχει περάσει το 50% ο αριθμός των εμβολιασμένων», τονίζοντας ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και οι γονείς και τα παιδιά άνω των 12 ετών έναντι του κορονοϊού, ομολογώντας πάντως ότι «η επιστημονική κοινότητα δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Βατόπουλος: Είναι στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων

«Πρέπει να υπολογίσουμε την παράμετρο ότι πρέπει να λειτουργήσουν τα σχολεία. Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν δει το σχολείο τους. Δεν είναι εύκολο να κλείσουν τα σχολεία όπως πέρυσι ή πρόπερσι. Είναι ένα στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα λειτουργήσουν σωστά. Κάθε στρατηγική, βεβαίως, είναι υπό αμφισβήτηση», είπε από την πλευρά του ο Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος τόνισε την σημασία του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, λέγοντας ότι προστατεύει τους περισσότερους ανθρώπους από τη βαριά νόσηση και την ανάγκη για διασωλήνωση των περισσότερων περιστατικών.

Ακόμη, ο κ. Βατόπουλος, αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου, είπε ότι το γεγονός ότι θα υπάρξει η λεγόμενη «αμανηστική δόση», δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι εξασθενεί κάποια στιγμή για όλους η επίδραση του εμβολίου ή ότι θα χρειαστεί το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού να γίνεται σε ετήσια βάση.

Πηγή: ieidiseis.gr