Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Βαγ. Βενιζέλος: "Θερμά συγχαρητήρια σε Κ. Μητσοτάκη και Κυβέρνηση για την συμφωνία με τη Γαλλία"

  Κατενθουσιασμένος ο Βενιζέλος από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο ...

 


Κατενθουσιασμένος ο Βενιζέλος από την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

Θερμά συγχαρητήρια στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη σύναψη της αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και ειδικά για το άρθρο 2, δίνει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας και ιδίως για το κρίσιμο άρθρο 2.

Μέσα στον δίκαιο ενθουσιασμό ας μη μας διαφύγει ότι η ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής του άρθρου 2 της συμφωνίας προβλέπει την ενεργοποίησή της εάν τα μέρη «διαπιστώσουν από κοινού ότι μία ένοπλη επίθεση λαμβάνει χώρα εναντίον της επικράτειας ενός από τα δύο, σύμφωνα με το Άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», επισημαίνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Όμως η υφαλοκρηπίδα, ακόμη και μετά την οριοθέτησή της και η ΑΟΖ ακόμη και μετά την ανακήρυξη και οριοθέτησή της δεν συνιστούν ''επικράτεια'' στην οποία ασκείται εθνική κυριαρχία, αλλά ζώνες στις οποίες ασκούνται ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα. Δεν είμαι οπαδός του μαξιμαλισμού, αλλά ίσως υπάρχει περιθώριο για διευκρίνιση έστω με τη μορφή δήλωσης ή επιστολής», προσθέτει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Πηγή: ieidiseis.gr