Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Εκτάκτως οι σεισμολόγοι στη Θήβα - Πιθανότητες για μεγάλο σεισμό στην περιοχή

  Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου για την περιοχή της Θή...

 


Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου για την περιοχή της Θήβας.

Οι επιστημονικές εκτιμήσεις για έναν πιθανό ισχυρό σεισμό στη Θήβα, θέτουν σε συναγερμό τις αρχές με τους σεισμολόγους να μεταβαίνουν εκτάκτως στην περιοχή.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου και αναλύοντας όλα τα δεδομένα από τις σεισμικές δονήσεις στην Θήβα εισηγούνται στα αρμόδια όργανα πριν ενεργοποιηθεί έκτακτο σχέδιο να μεταβούν σεισμολόγοι στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εισηγήθηκε να μεταβούν άμεσα στην περιοχή της Θήβας οι σεισμολόγοι και οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς για να εξετάσουν την κατάσταση επιτόπου αλλά και την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς όπως είπε οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο το ρήγμα της Θήβας έχει «δώσει» άνω των 1700 δονήσεων και η «σεισμική ακολουθία συνεχίζεται».

Το συγκεκριμένο ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό μεγέθους έως και 6,5 ρίχτερ κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και κυρίως ετοιμότητα.

Πλέον το πόρισμα της Επιτροπής είναι στα χέρια της ΓΓΠΠ για να εφαρμόσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Πηγή: ieidiseis.gr