Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Εκστρατεία στα social media για να πειστούν τα παιδιά και οι έφηβοι για εμβολιασμό

  Αντίστροφη μέτρηση να νοσήσουν χιλιάδες παιδιά από τον κορονοϊό και συγκεκριμένα από τη μετάλλαξη Δέλτα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης. Επί...

 


Αντίστροφη μέτρηση να νοσήσουν χιλιάδες παιδιά από τον κορονοϊό και συγκεκριμένα από τη μετάλλαξη Δέλτα. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης.

Επί ποδός είναι η κυβέρνηση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στα παιδιά και τους εφήβους.

Οι ειδικοί επιμένουν ότι είναι θέμα χρόνου να νοσήσουν χιλιάδες παιδιά από τη μετάλλαξη Δέλτα τους επόμενους μήνες – στα 70000, ανεβάζουν τον αριθμό ορισμένοι - και πιέζουν ήδη έντονα για αλλαγή του πρωτοκόλλου του 50+1 για τη λειτουργία των σχολικών τάξεων.

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της ότι αυτή τη στιγμή οι σχολικές μονάδες λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και ανεβάζει στροφές για να πείσει τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ενδεικτικό της αγωνίας που υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή στελεχών από τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών καθώς και με εκπροσώπους της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων που δρομολογούνται για να πειστούν γονείς, αλλά και έφηβοι να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκτεταμένη καμπάνια «πειθούς» για εμβολιασμό τόσο στα ΜΜΕ, όσο κυρίως στα social media, από τα οποία ενημερώνεται η συντριπτική πλειονότητα των εφήβων, ενώ στη «μάχη» θα μπουν και οι παιδίατροι, οι οποίοι τόσο από τα ιατρεία τους όσο πιθανότατα και με επισκέψεις στα σχολεία, θα μεταφέρουν το μήνυμα της ανάγκης για εμβολιασμό.

Επιπρόσθετα, ετοιμάζεται σπότ, με κοινωνικό μήνυμα για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού, το οποίο θα παίξει σε ΜΜΕ και social media.

Πέραν των σχολείων, τα «καμπανάκια» έχουν αρχίσει να χτυπούν όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αττική, όπου τα λύματα καταγράφουν σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου – κοντά στο 30%, γεγονός που όπως λένε οι επιστήμονες, θα αποτυπωθεί στην επιδημιολογική εικόνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Με δεδομένο ότι ακόμα κι αν η εικόνα στη χώρα επιβαρυνθεί δε υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στα lockdown του παρελθόντος, όλος σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι τα νοσοκομεία αυτή τη στιγμή στην Αττική έχουν ικανοποιητική διαθεσιμότητα και σε απλές κλίνες και σε κλίνες Μ.Ε.Θ..

Το στοίχημα είναι να μην μετατραπούν νοσοκομεία σε νοσοκομεία covid, παρά μόνο αν και εφόσον χρειαστεί. «Θα ανοίγουν και θα κλείνουν κλίνες όπου χρειάζεται» δηλώνουν οι ίδιες πηγές, σημειώνοντας με έμφαση ότι «το 4ο κύμα θα συνδυαστεί και με παιδιατρικά περιστατικά, άρα πρέπει να έχουμε κλίνες και για παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις, αν στα παιδιατρικά νοσοκομεία υπάρξει πληρότητα κλινών, σχεδιάζεται συνεργασία και με ιδιωτικά παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και ιδιωτικά μαιευτήρια, που επίσης διαθέτουν Μ.Ε.Θ. παίδων. Για την υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπεται παραχώρηση απλών κλινών και κλινών Μ.Ε.Θ. αποκλειστικά για τις ανάγκες νοσηλείας παιδιών.

Πηγή: ieidiseis.gr