Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Χρ. Σταϊκούρας: "Σκέψη για επιδότηση του φυσικού αερίου προς στήριξη των νοικοκυριών"

  Ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών ενόψει του χειμώνα είναι και η επιδότηση φυσικού αερίου. Τι είπε...

 


Ένα από τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών ενόψει του χειμώνα είναι και η επιδότηση φυσικού αερίου. Τι είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Παράθυρο» για επιδότηση φυσικού αερίου άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ενόψει χειμώνα και των μεγάλων αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος, ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, έκανε λόγο για «στοχευμένες βραχυπρόθεσμες δράσεις καταρχήν μέχρι το τέλος του έτους αλλά και για όσο χρειαστεί», επανέλαβε ότι «ενισχύουμε το επίδομα θέρμανσης κατά 20%» αλλά και την «επιδότηση με 27% της κιλοβατώρας για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες».

«Η κυβέρνηση», υπογράμμισε, «έχει αποδείξει την τελευταία διετία ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά» και σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχει να προσθέσει κάτι επιπλέον σε σχέση με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ».

Για την πιθανότητα μείωσης των φόρων στα καύσιμα, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως «δεν υπάρχει τέτοια παρέμβαση».

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι σύμφωνα με την ΕΚΤ και τη FED το φαινόμενο της ακρίβειας φαίνεται να είναι παροδικό, λόγω της ταχείας ανάκαμψης και της πολύ υψηλότερης ζήτησης σε σχέση με την προσφορά. Όμως δήλωσε ότι σύντομα θα φανεί στα πορτοφόλια, αλλά πρόσθεσε ότι στη χώρα εκτός από τα μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος που δημιούργησαν ένα «τείχος ανοσίας», υπάρχουν και θα υπάρξουν τους επόμενους μήνες και παροδικές παρεμβάσεις από το κράτος.

Πηγή: ieidiseis.gr