Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Λίμνες Αργολίδας: Φόρος τιμής στους 88 εκτελεσθέντες του 1944 (εικόνες& βίντεο)

  Μνημόσυνο για τους 88 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λίμνες του δήμου Άργους-Μυκη...

 

Μνημόσυνο για τους 88 εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά στρατεύματα τον Μάιο του 1944 πραγματοποιήθηκε στο χωριό Λίμνες του δήμου Άργους-Μυκηνών σήμερα Κυριακή 29 Μαΐου 2022.
Κατά την διάρκεια των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των κατοχικών Γερμανικών στρατευμάτων, στις 24 Μαΐου του 1944, δολοφονήθηκαν άδικα 88 άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά στην περιοχή των Λιμνών.
Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής στο ηρώο του χωριού,την εξιστόρηση των  δραματικών γεγονότων έκανε ο καθηγητής Παναγιώτης Καμπόσος.
Παρόντες οι συγγενείς των εκτελεσθέντων, οι κάτοικοι του χωριού, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος,οι βουλευτές Γ. Ανδριανός ,Γ. Γκιόλας και Α. Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σιδέρης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου  Άργους- Μυκηνών,ο πρόεδρος των Λιμνών Γ. Στάρφας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων. (φωτογραφίες eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)