Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πουλάς: «Εθνικός Κλιματικός Νόμος με λάθος προσέγγιση από την κυβέρνηση και σε λάθος κατεύθυνση»

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος» «Εθνικός Κλιματικός Νόμος με λάθος προσέγγ...

Σημεία ομιλίας του βουλευτή Ν. Αργολίδας, Ανδρέα Πουλά στο Νομοσχέδιο «Εθνικός Κλιματικός Νόμος»

«Εθνικός Κλιματικός Νόμος με λάθος προσέγγιση από την κυβέρνηση και σε λάθος κατεύθυνση»

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στις πραγματικές, σημερινές ανάγκες των πολιτών.
Αναγκαίος στόχος είναι η προστασία του περιβάλλοντος και ο περιορισμός της αύξησης της θερμοκρασίας, όμως όλα πρέπει να εντάσσονται σε έναν συνολικό περιβαλλοντικό, οικονομικό, αγροτικό, ενεργειακό σχεδιασμό, όπου η ενεργειακή αυτονομία να διαδραματίζει πρώτιστο ρόλο.

Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάζεται να επιταχύνει την απαγκίστρωση της από τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει οριζόντια και απότομα.

Απαιτείται η προετοιμασία των πολιτών με δημόσια διαβούλευση και συμμετοχή, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία, η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στις αποφάσεις, ο ευρύς κοινωνικός διάλογος στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει με τροπολογία ανοιχτές, συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας της χώρας και συγκεκριμένα:

-την σύσταση κλιματικής συνέλευσης για την εξειδίκευση των μέτρων του παρόντος νόμου

-την σύσταση ανεξάρτητου εθνικού συμβουλίου για την ομαλή προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή και

-την δημιουργία ενιαίας ψηφιακής πύλης, με τη συμμετοχή φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς εδράζουμε τις πολιτικές μας προτάσεις στην συμμετοχική δημοκρατία, στην κοινωνία των πολιτών, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, στην θέση στόχων με τους οποίους να ταυτίζονται οι πολλοί και οι οποίοι να αξιολογούνται ως προς το αποτέλεσμα και το κοινωνικό τους αντίκτυπο, στις πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, στην επίτευξη κλιματικά ουδέτερης οικονομίας με τρόπους που δεν θα συντρίβουν τον πολίτη και δεν θα αποβαίνουν υπέρ των ισχυρών και δυνατών. Αυτό είναι το δικό μας πολιτικό αποτύπωμα.

Αυτή είναι η δική μας πολιτική παράδοση γιατί η προστασία του περιβάλλοντος δεν πρέπει να μετατρέπεται σε μία εφιαλτική δυστοπία εις βάρος των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των επόμενων γενεών.

Δείτε το βίντεο