Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η "Γιορτή Αγκινάρας" στα Ίρια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στην κεντρική πλατεία των Ιρίων μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στην κεντρική πλατεία των Ιρίων μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας η καθιερωμένη "Γιορτή Αγκινάρας".

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων με την πολύτιμη συμμετοχή και τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ιρίων διοργάνωσαν μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή Γιορτή στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά από εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές και μαγειρικές εκδηλώσεις.

Για το τέλος οι γυναίκες του χωριού και εθελόντριες του Συλλόγου έβαλαν τα δυνατά τους και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν ντόπιους και επισκέπτες δημιουργώντας παραδοσιακές, νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές με βάση την αγκινάρα, που προσφέρθηκαν σε όλους του συμμετέχοντες στη Γιορτή. Ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι από τοπικούς καλλιτέχνες με μουσική και πολύ χορό.

Η γιορτή της Αγκινάρας αποτελεί μια γαστρονομική εκδήλωση που αναδεικνύει την εξαιρετικής ποιότητας τοπική μας αγκινάρα προβάλλοντας παράλληλα την τεράστια διατροφική της αξία και τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Είναι μια γιορτή που αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πλούτο των τοπικών μας προϊόντων και τη φιλόξενη διάθεση που διακρίνει τους κατοίκους των Ιρίων.