Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ζοσέ Μουρίνιο: Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών

  Δάκρυα. Συγκίνησης και χαράς. Για έναν κύκλο αποτυχιών που έκλεισε. Για μια απάντηση που δόθηκε σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη αλλά ...

 Δάκρυα. Συγκίνησης και χαράς. Για έναν κύκλο αποτυχιών που έκλεισε. Για μια απάντηση που δόθηκε σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη αλλά και στον ίδιο του, τον εαυτό μετά το άδοξος τέλος της συνεργασίας στην Γιουνάτεντ και την Τότεναμ. 

Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραμένει επιδραστικός, αποτελεσματικός, νικητής. Μπορεί να αλλάξει την μοίρα ενός συλλόγου όπως το έκανε στις αρχές των 00's. Η κατάκτηση του Conference League με την Ρόμα αποτελεί την απόδειξη. Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία των τζιαλορόσι έχει την σφραγίδα του Πορτογάλου προπονητή. Δεν άκουσε και λίγα μέσα στη χρονιά και το ξέσπασμά του ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Ένας και μοναδικός

Στον τελικό των Τιράνων με το 1-0 επί της Φέγενορντ ο Special One έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος προπονητής που έχει κατακτήσει κάθε σύγχρονη διοργάνωση της UEFA. Δύο φορές το Champions League, μία το Κύπελλο UEFA, το Europa και Conference League. Αν προσθέσουμε και το Κύπελλο Κυπελλούχων ως βοηθός του Μπόμπι Ρόμπσον στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, έχουμε ένα μοναδικό 5X5, στην τροπαιοθήκη του βρίσκονται όλα τα μετάλλια των νικητών από τα διασυλλογικά τουρνουά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Μουρίνιο σε τελικό διοργάνωσης της UEFA έχει νικητή μόνο τον Μουρίνιο. Πέντε στα πέντε. 

Αναλυτικά:

2003: Πόρτο - Σέλτικ 3-2 (Europa League)

2004: Πόρτο - Μονακό 3-0 (Champions League)
2010: Ίντερ - Μπάγερν 2-0 (Champions League)
2017: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άγιαξ 2-0 (Europa League)
2022: Ρόμα - Φέγενορντ 1-0 (Conference League)

Πιστός «στρατιώτης»

Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς η κριτική που δέχθηκε από τον ιταλικό Τύπο ήταν τεράστια και σε κάποιες περιπτώσεις άδικη. Όλες αυτές οι δυσκολίες τον έκαναν να ''δεθεί'' με την Ρόμα. Η έκτη θέση στο πρωτάθλημα δεν αποτελούσε κάποιου είδους επίτευγμα και η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου ήταν το μεγάλο στοίχημα του ''Μοu''. Στοίχημα που εξαργυρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Ο 60χρονος κόουτς δεν σκέφτεται να φύγει από την αιώνια πόλη. Το ξεκαθάρισε.

«Θα απορρίψω όποια πρόταση μου έρθει. Θα μείνω εδώ στη Ρόμα, ακόμα κι αν υπάρχουν φήμες. Σήμερα γράψαμε ιστορία! Δεν έχω αμφιβολίες, θα συνεχίσω να είμαι προπονητής της Ρόμα» ανέφερε συγκινημένος μετά τον τελικό.

https://www.naftemporiki.gr/