Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλο το αφήγημα της ακροδεξιάς για την ασφάλεια έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

  Όλο το αφήγημα της ακροδεξιάς για την ασφάλεια έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα που πλησιάζουν εκλογές – η ώρα της κρίσης – συν...

 Όλο το αφήγημα της ακροδεξιάς για την ασφάλεια έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα που πλησιάζουν εκλογές – η ώρα της κρίσης – συνεχίζει ακόμα πιο έντονα να εφαρμόζει το δόγμα “νόμος και τάξη” στα πανεπιστήμια.

Τα στημένα σκηνικά έντασης είναι πλέον στην καθημερινότητα των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κουκουλώνει τα αδιέξοδα της πολιτικής του στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση που οι επιλογές του πολλαπλασίασαν. Η στρατηγική του περιορίζεται στο να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες πως τα προβλήματά τους βρίσκονται στον… φοιτητικό κόσμο, και όχι στους λογαριασμούς που παίρνουν από τις εταιρείες ενέργειας που ο ίδιος προστατεύει.

Ακόμα η επικίνδυνη επίθεση που εξαπέλυσε σε φοιτητές στο ΑΠΘ, δεν επιβεβαιώνει μόνο την αναλγησία της κυβέρνησης, αλλά και την αλαζονεία της απέναντι στους φοιτητές. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια που το κάνει. Τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, η εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφο και ο προπηλακισμός νέων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας αποτελούν απτά παραδείγματα σκοταδισμού.

Η ακραία συμπεριφορά των ΜΑΤ μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων ανεβάζει επικίνδυνα την πιθανότητα ακόμα και για απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό δεν είναι ασφάλεια, είναι ανασφάλεια. Μέσα στα πανεπιστήμια ο “ταραξίας” είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όχι οι φοιτητές.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα καταρρέει στις έρευνες για την ελευθερία του Τύπου, ο πρωθυπουργός συνεχίζει την ανέμελη ζωή και ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει σε διψήφια ποσοστά. Όλα αυτά θυμίζουν ακραίες νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές κυβερνήσεις. Είναι σημάδια παρακμής μιας χώρας που η κυβέρνησή της ενδιαφέρεται μόνο για business.

Ακόμα και η Δικαιοσύνη εμφανίζεται απορυθμισμένη. Κλείνει την έρευνα για το πρωτοφανές σκάνδαλο Novartis μέσα στη νύχτα, την ώρα που προκύπτουν νέα στοιχεία, τα οποία ήταν ικανά να ρίξουν φως σε περισσότερα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη μοιάζει σαν να ακολουθεί την πολιτική επιταγή πως το σκάνδαλο Novartis δεν ήταν σκάνδαλο, αλλά σκευωρία. Δημιουργούνται πολλά ερωτήματα γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε μάρτυρας, ο οποίος ως πράκτορας της πρεσβείας των ΗΠΑ προσήλθε οικειοθελώς να καταθέσει. Αντίθετα, έχουμε κατηγορούμενους να μην τους επιτρέπεται να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Έτσι, η Δικαιοσύνη από προπύργιο της αλήθειας και της προστασίας των αδυνάμων, δίνει την εντύπωση ότι γίνεται ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των πολιτικών σκοπιμοτήτων του κ. Μητσοτάκη.

Η χώρα βρίσκεται σε βαθιά πολιτική και θεσμική κρίση. Η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης φεύγοντας θα αφήσει χάος πίσω της. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή άμεσα για να σωθεί ό,τι είναι δυνατό.