Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ομολογία και πολιτική απάτη

 Ομολογία και πολιτική απάτη  Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης, με τα υποτιθέμενα μέτρα ανακούφισης, έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση εξαπ...

 Ομολογία και πολιτική απάτη 

Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης, με τα υποτιθέμενα μέτρα ανακούφισης, έβαλε σε εφαρμογή την επιχείρηση εξαπάτησης. Όχι μόνο άλλα έταξε το βράδυ ο ίδιος και άλλα ανακοίνωσαν την επόμενη ημέρα οι υπουργοί του, αλλά παραδέχθηκε ότι η ακρίβεια ξεκίνησε στην Ελλάδα πριν από τον πόλεμο λες και απευθυνόταν σε πολίτες – χρυσόψαρα.

Από την κρίση ακρίβειας που έχει ξεκινήσει εδώ και εννιά μήνες οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι εταιρείες ενέργειας και τα μεγαλοστελέχη τους. Έχει καταγραφεί μια ληστρική επίθεση στα εισοδήματα των πολιτών, την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απλά παρακολουθεί αμέτοχη – αν δεν την ενθαρρύνει κιόλας. Κι αυτό γιατί όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει καμία στρατηγική ελέγχου της αισχροκέρδειας των εταιρειών παραγωγής ενέργειας και ούτε κάτι τέτοιο ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του. Με άλλα λόγια: θα τους αφήσουν να κάνουν τις ληστρικές επιθέσεις επιβαρύνοντας τους πολίτες, όχι μόνο μέσω των λογαριασμών, αλλά πλέον και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Επιπλέον, ψευδώς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε έως 600 ευρώ αναδρομική κάλυψη για κάθε νοικοκυριό. Την επόμενη ημέρα οι υπουργοί του, με τα στοιχεία που έδωσαν, αποκάλυψαν την εξαπάτηση του πολιτικού τους προϊσταμένου. Κοστολογώντας το μέτρο ανακούφισης στα 280 εκ ευρώ για 4,2 εκ. καταναλωτές στην πραγματικότητα παραδέχθηκαν ότι μεσοσταθμικά για κάθε νοικοκυριό αντιστοιχούν μόλις 66,6 ευρώ για όλο το εξάμηνο. Και σαν να μην έφτανε αυτό ο κ. Μητσοτάκης είχε μιλήσει για κάλυψη του 80% των αυξήσεων όταν η «βοήθεια» που δίνει δεν φτάνει ούτε για ζήτω. Μιλάμε για ωμή κοροϊδία.

Την ίδια ώρα έχουμε έναν αδιευκρίνιστο τρόπο υπολογισμού της χονδρικής τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας τον οποίο θα τον δούμε… από τον Ιούλιο, ενώ για τα είδη πρώτης ανάγκης δεν ανακοινώθηκε καμία παρέμβαση. Επίσης καμία παρέμβαση δεν είδαμε στην αναστολή των ρευματοκοπών των οικονομικά αδύναμων πολιτών που δεν μπορούν, όχι απλά να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά πλέον δεν έχουν το κουράγιο να τους ανοίξουν καν!  

Έτσι αυτή την εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης και «λεφτόδεντρα» ανακάλυψε και τη ρήτρα αναπροσαρμογής δέχθηκε ως δίκαιη μέχρι σήμερα και παραδέχθηκε ότι η κρίση της ακρίβειας στην Ελλάδα δεν περίμενε κανέναν πόλεμο σε καμία Ουκρανία για να ξεκινήσει. Ωστόσο δεν μας είπε αν τελικά υπάρχει ή όχι πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, ούτε εάν και κατά πόσο η παρέμβαση στη χονδρική τιμή από το καλοκαίρι θα επηρεάσει τους εφιαλτικούς λογαριασμούς που θα εξακολουθήσουν να βομβαρδίζουν τα σπίτια των πολιτών.

Όμως ένα είναι το σίγουρο: οι λογαριασμοί που στέλνει στους πολίτες πολύ σύντομα θα του επιστραφούν.