Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το ιστορικό ιερό κειμήλιο, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού στο Ναύπλιο (εικόνες από την υποδοχή)

 Η ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά, ιερό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού μεταφέρθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανία...

 Η ιστορική εικόνα της Παναγίας Σουμελά, ιερό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού μεταφέρθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονα για προσκύνηση, στην πόλη του Ναυπλίου την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, όπου και θα παραμείνει για μια εβδομάδα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Συνοικισμό Νέο Βυζάντιο.

Στην υποδοχή της Ιερής Εικόνας παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης εφημέριος του Ναού, ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Ποντίων Παναγία Σουμελά Γ. Τανιμανίδης, Αντιδήμαρχοι Ναυπλιέων, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ. Ράλλη και Δημοτικοί Σύμβουλου του Δήμου Ναυπλιέων.

Τον εορτασμό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο, θα πλαισιώσει διήμερο εκδηλώσεων με την ονομασία "Κωνσταντίνεια 2022" που διοργανώνονται  από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, το Δήμο Ναυπλιέων και τον ΔΟΠΠΑΤ, ενώ συμμετέχουν ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας "Παναγία Σουμελά", το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού και το 2ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.