Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Kontra Channel και τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη, Νατάσα Γιάμαλη και Βασίλη Σκουρή (βίντεο)

  Την Κυριακή, τα 1.000 εκλογικά τμήματα θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές: τον λογαριασμό πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου...


 Την Κυριακή, τα 1.000 εκλογικά τμήματα θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές: τον λογαριασμό πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου

Από τη ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2021, καταθέσαμε προτάσεις για να υπάρξουν μέτρα ώστε να ανασάνει η ελληνική κοινωνία, την περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας διαβεβαίωνε ότι η ακρίβεια είναι ένα παροδικό φαινόμενο.
Και έχουμε φτάσει να είμαστε παντού «πρωταθλητές».
Φτάσαμε να έχουμε πληθωρισμό 10,2% ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 7,2%.
Έχουμε την ακριβότερη τιμή ενέργειας στη χονδρική.
Είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού λόγω covid.
Είμαστε «πρωταθλητές» παντού.
Αναγκάστηκε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, κάτω από τη δική μου πίεση, -αν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπήρχε καν συζήτηση- να παραδεχτεί τα υπερκέρδη.
Τώρα, όλο αυτό που συμβαίνει είναι μια προσπάθεια της κυβέρνησης - του Μεγάρου Μαξίμου- στέλνοντας διαρκώς ραβασάκια και εντολές στη ΡΑΕ, να μαγειρέψει τα υπερκέρδη για να μην φορολογήσει τους φίλους του.
Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ετήσιο κόστος για τη διοίκηση της ΔΕΗ ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα, με κυβέρνηση ΝΔ, έχει πάει στα 6 εκατ. ευρώ. Πήραν τους «κορυφαίους της αγοράς» για να λεηλατήσουν με κορυφαίο τρόπο τα πορτοφόλια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Και τους επιβραβεύουμε με δημόσιο χρήμα.
Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής: Στο συνέδριό μας, στα 5+1 σημεία, εξαγγείλαμε ότι μόνο με την εξάλειψη της αισχροκέρδειας μπορούμε να μειώσουμε τα τιμολόγια κατά 50% την επόμενη μέρα.
Στις 15 Μαΐου επιδιώκουμε να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ. Με τις δυνάμεις που μας στηρίζουν.
Ο δικός μας ο πήχης είναι να ξαναγυρίσει η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, να δημιουργηθεί ένα κλίμα πολιτικής αλλαγής, να σταματήσει η κοινωνική λεηλασία, να σταματήσει η διαφθορά και η διαπλοκή.
Ο δικός μας ο πήχης είναι η νίκη στις εθνικές εκλογές.
Και στις 15 Μαΐου θα κάνουμε το πρώτο βήμα.
Την Κυριακή όλες και όλοι μπορούν να ψηφίσουν στην κάλπη του προέδρου, ανεξάρτητα αν είναι ήδη εγγεγραμμένοι ή όχι. Όχι για να στηρίξουν τον Τσίπρα, αλλά για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα.
Τα 1.000 εκλογικά τμήματα την Κυριακή θα είναι 1.000 ταχυδρομεία που θα στείλουν επιστολές - θα στείλουν τον λογαριασμό πίσω στο Μέγαρο Μαξίμου.