Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις για τις παρακολουθήσεις και τις μετεκλογικές συνεργασίες (video)

Συνεχώς ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών ...

Συνεχώς ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών

 Εκλογικά διλήμματα, μετεκλογικές συνεργασίες και παρακολουθήσεις πυροδοτούν κάθε μέρα νέες έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Στην εξεταστική επιτροπή, η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου πυροδότησαν σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στους βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης.

Πέντε ώρες διήρκησε η δεύτερη κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην εξεταστική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δεμίρης στην κατάθεσή του σημείωσε ότι:

-Νόμιμες οι διαδικασίες επισύνδεσης Ανδρουλάκη
-Η ΕΥΠ δε χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά
-Φίλτρα της ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ και η Εισαγγελία
-Περισσότερες οι επισυνδέσεις το 2018 από το 2021
-Τήρησε το απόρρητο για τους λόγους παρακολούθησης του κ.Ανδρουλάκη.
-Διεκόπησαν οι καταστροφές των αρχείων από την ανάληψη των καθηκόντων του
-Να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης από τον εισαγγελέα, όχι δημόσια

«Τηρήθηκε η νομιμότητα των διαδικασιών για όλες τις επισυνδέσεις», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Για αυτοεξευτελισμό του κ. Δεμίρη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, την ίδια ώρα, που επαναφέρει το αίτημα έκτακτης σύγκλησης της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας. Όπως δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη: «Ο Κανονισμός της Βουλής επιβάλλει τη σύγκλιση της Θεσμών και αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε θα κάνει άλλο ένα ατόπημα γιατί αλλιώς θα πρόκειται για παραβίαση δημοκρατικών διαδικασιών».

«Δικαίωση Ανδρουλάκη η κατάθεση Δεμίρη», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΕυαγγελία Λιακούλη.

«Να προσέλθουν οι μάρτυρες που έχει προτείνει το ΚΚΕ», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ακολούθησε η κατάθεσε του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο κ.Ράμμος φερεται να έκανε λόγο:
-άρνηση συνεργασίας και υπεκφυγές ΕΥΠ τόσο του νυν διοικητή της ΕΥΠ Θεμ. Δεμίρη όσο και της αρμόδιας εισαγγελέως κ Βλάχου όταν ζήτησε τον φάκελο Ανδρουλάκη
-η καταστροφή του αρχείου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την παρακολούθησή του

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόσθεσε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επέμβαση σε ιδιωτικό βίο και ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να δώσει συνέχεια.

Σύμφωνα με άλλη ροή πληροφοριών, ο κ. Ράμμος ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου να παραστεί στην καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ που πραγματοποιήθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στο τέλος Ιουλίου, με τις ίδιες πηγές να υπενθυμίζουν ότι η καταγγελία Ανδρουλάκη έγινε στις 29/7, ενώ υποστήριξε πως σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ, δε διαπιστώθηκε τίποτα στραβό στις επισυνδέσεις.

Επίσης για τους έγχαρτους φακέλους της υπόθεσης σημείωσε πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία για τις καταστροφές.

Κόντρα για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Στο κεφάλαιο των μετεκλογικών συνεργασιών η κυβέρνηση προτάσσει την πολιτική σταθερότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως: Υπάρχει χάσμα που μας χωρίζει με το κόμμα του κ. Βελόπουλου σε κεφαλαιώδη, σε θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την πολιτική και την κατεύθυνση της χώρας.

Για πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης χωρίς ψιλά γράμματα κάνει λόγο η Κουμουνδούρου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στο Radio North, δήλωσε πως: «Αν θέλουμε να σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση στο βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, εξαρτάται από τη στάση του ΚΙΝΑΛ, όχι του κυρίου Βαρουφάκη δεν θα βγαίνουν τα νούμερα».

«Αναρωτιέμαι γιατί σήμερα ο κ. Τσίπρας που θεσμοθέτησε την απλή αναλογική δηλώνει ότι δεν μπορεί να κάνει κυβέρνηση ηττημένος», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο ΟPEN.

«Βλέποντας ότι το σενάριο συνεργασίας κατέρρευσε με πάταγο, τώρα υπουργοί και «δημοσιογράφοι» εξυφαίνουν σχέδιο «αποστασίας», κατρακυλώντας στο έσχατο σημείο πολιτικής αθλιότητας», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Για να υπάρξει προοδευτική Κυβέρνηση χρειάζεται ένα βασικό κοινό πρόγραμμα», επισήμανε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

https://www.ertnews.gr/