Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Έκθεση ζωγραφικής του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή στην Αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος

   Έκθεση ζωγραφικής του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή, με τίτλο «Εθνική Παλιγγενεσία και οι Ελληνίδες στ’ άρματα», διοργανώνει ο δήμος Άργο...

 


 Έκθεση ζωγραφικής του λαϊκού ζωγράφου Νώντα Ρεντζή, με τίτλο «Εθνική Παλιγγενεσία και οι Ελληνίδες στ’ άρματα», διοργανώνει ο δήμος Άργους Μυκηνών στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα. Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού Παναγιώτης Μπουλούκος και ο πρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας και Πολιτισμού Γιώργος Γιαννούσης.

 Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 20 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30.

Νώντας Ρεντζής

Νώντας Ρεντζής

Ο Νώντας Ρεντζής γεννήθηκε το 1939  στον Δρυμώνα  Τριχωνίδας  και, όπως ο ίδιος λέει, «έζησε τα παιδικά του  χρόνια  μέσα  στη  δίνη  της κοινής τραγικής μοίρας». Τελείωσε το Γυμνάσιο  στο Μεσολόγγι, σπούδασε  στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Αθηνών και εργάστηκε  στην Ηλιούπολη Αττικής.

Έλαβε μέρος στους  πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες της γενιάς του. Το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού 1940-1944 το περιγράφουν οι πίνακές του που κοσμούν πολλά μουσεία της χώρας μας. Όπως του αρέσει να λέει, «τα τελευταία  χρόνια ζωγραφίζω σε μια προσπάθεια εξομολόγησης  εκ βαθέων, έκφρασης και επικοινωνίας».

Έχει πραγματοποιήσει  31 ατομικές εκθέσεις  και έλαβε  μέρος σε περισσότερες  από  400  ομαδικές εκθέσεις  στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε  Μουσεία και Δημόσιες πινακοθήκες, εντός και εκτός Ελλάδος  όπως και σε ιδιωτικές συλλογές.

ΠΗΓΗ https://argolikivivliothiki.gr