Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Στις πλατείες οι εργαζόμενοι σήμερα Πέμπτη 6/5 για τα εργασιακά δικαιώματα που απειλούνται

   Δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί ακόμα και το οκτάωρο, δίνουν οι εργαζόμενοι με την 24ωρη απεργί...

  


Δυναμική απάντηση στις αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης που καταργεί ακόμα και το οκτάωρο, δίνουν οι εργαζόμενοι με την 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις.

Το ραντεβού για την κοινή απεργιακή κινητοποίηση είναι στην πλατεία Κλαυθμώνος είναι στις  11 από την  ΑΔΕΔΥ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών. 

Την ίδια ώρα ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν  10 πρωτοβάθμια σωματεία ενώ μία ώρα νωρίτερα στις 10:00 το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων, ενώ θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και τις ανεξέλεγκτες απολύσεις. Παράλληλα, εξισώνει εργοδότη και εργαζόμενο όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του μισθού και των ωρών εργασίας.

Στην 24ωρη απεργία και στην κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν και οι ήρωες υγειονομικοί που βρίσκονται από τον Μάρτιο του 2020 στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών να καταπολεμήσουν την πανδημία σε αντίξοες συνθήκες και αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ και με την επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που διαλύει τον χάρτη κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που με θυσίες και αγώνες πέτυχαν οι εργαζόμενοι.