Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Φοίνικας Ν. Επιδαύρου - Αγ. Ιερόθεος σε ένα παιχνίδι λεπτομερειών για την παραμονή

Μετά τη λευκή ισοπαλία μέσα στο γήπεδο των Μολάων, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστήρια των ανθρώπων το...

Μετά τη λευκή ισοπαλία μέσα στο γήπεδο των Μολάων, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πήρε τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστήρια των ανθρώπων του Φοίνικα για τη φιλοξενία, παρά την κρισιμότητα του αγώνα, η επιστροφή στη Νέα Επίδαυρο βρίσκει τη ερυθρόλευκη ομάδα απέναντι στον Άγιο Ιερόθεο.

Το ματς χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους της ομάδας σαν αγώνας με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού η Αθηναϊκή ομάδα βρίσκεται πιο πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά όχι ακόμη εξασφαλισμένη και μαθηματικά. Αυτό σημαίνει, πως στο μυαλό των Αθηναίων είναι η νίκη, ώστε να ξεμπερδεύουν νωρίς με την υπόθεση "παραμονή" ούτως ώστε να μπορέσει τα υπόλοιπα παιχνίδια να πάει χωρίς άγχος αλλά και με τον αέρα του "σωμένου" το οποίο ερμηνεύεται όπως ο καθένας μπορεί να φανταστεί.

  Αυτό είναι ο ένας παράγων που δυσκολεύει το παιχνίδι και το μετατρέπει ακόμη περισσότερο σε "ματς χωρίς επιστροφή". Το άλλο στοιχείο, είναι το στατιστικό που λέει πως η άμυνα των φιλοξενούμενων έχει δεχτεί από όλους τους αντιπάλους που αντιμετώπισε μόλις δύο γκολ. Τα υπόλοιπα δύο, τα δέχτηκε προχτές από την πρωτοπόρο Κηφισιά, μια ομάδα που μπορεί να σκοράρει ένα και δύο τουλάχιστον γκολ, σε οποιονδήποτε στον όμιλο. Αν προσθέσουμε και το στοιχείο των δώδεκα γκολ που έχει πετύχει, την κατατάσσει αυτόματα τις πλέον επικίνδυνες ομάδες.

  Από την άλλη πλευρά, τα θετικά του Φοίνικα είναι η αμυντική σταθερότητα που δείχνει η ομάδα μετά τις προσθήκες, η δυσκολία που δέχεται πλέον τέρμα ενώ επιθετικά έχει την ικανότητα να βρει γκολ από αρκετούς επιθετικούς ή και χαφ αλλά μπορεί κάλλιστα να πετύχει τέρμα και από στημένη φάση, αφού το γνωστό "στενό" γήπεδο της Ν. Επιδαύρου ευνοεί την ομάδα που πιέζει. Υπενθυμίζεται η αντίδραση των παικτών του Φοίνικα στο παιχνίδι με την Κοιλάδα, όταν ήταν πίσω στο σκορ, είχαν αριθμητικό μειονέκτημα, έχασαν πέναλτυ και παρ'όλα αυτά, βρήκαν τις ψυχικές δυνάμεις να ισοφαρίσουν. Βέβαια, σε τέτοια παιχνίδια, όπως της Κυριακής, που η μπάλλα ζυγίζει πολύ περισσότερο από το κανονικό, οι παίκτες που θα βρούν την παραμικρή ευκαιρία, πρέπει να αντιδράσουν σωστά. Από τη στιγμή που η ομάδα είναι ψυχολογικά, σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, η ευστοχία είναι θέμα προσοχής και συγκέντρωσης .

  Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει τις ομάδες σε απόλυτη ισορροπία, είναι ο ενθουσιασμός των γηπεδούχων που κοντράρει στα ίσα την εμπειρία των Αθηναίων. Καλό σύνολο και έμπειρο αλλά όταν μια ομάδα στην έδρα της εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό της, το μίγμα μπορεί να λυγίσει την εμπειρία. Από την άλλη, η αντοχή στην πίεση, σε συνδυασμό με την εμπειρία, μπορεί να νικήσει τον ενθουσιασμό, αν δεν υπάρξει η κατάλληλη υπομονή και η προσοχή σε επικίνδυνες καταστάσεις που τυχόν θα δημιουργηθούν.

  Η νίκη για το Φοίνικα, μπορεί να ωθήσει ψυχολογικά τους παίκτες του να κάνουν άλλη μία νίκη στο επόμενο παιχνίδι.  Επομένως, η σημασία του μεθαυριανού παιχνιδιού θα λειτουργήσει πολλαπλασιστικά. Αυτό θα πρέπει να χαραχτεί στο μυαλό όλων, ώστε οι ελπίδες να γίνουν μετά βεβαιότητα και το μέλλον να εμπεριέχει πολύ πιο ευχάριστες σκέψεις από τη λέξη "παραμονή".

  Το παιχνίδι αρχίζει στις 5.00 μμ και θα διευθύνει ο Κορίνθιος Ρούτσης, με βοηθούς τους Θεοδωρόπουλο, Οικονόμου (Κορινθίας).