Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γέμισε με πυροτεχνήματα ο ουρανός του Ανυφίου στην τοπική γιορτή - Λειτούργησε θετικά ο τοπικός ανταγωνισμός

  Έγινε κι αυτό. Οι λίγοι πιστοί που παρακολουθούσαν την λειτουργία στο ναό του Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Αγίου Νικολάου,  που αποτε...





 
Έγινε κι αυτό. Οι λίγοι πιστοί που παρακολουθούσαν την λειτουργία στο ναό του Αγίου Δημητρίου για την εορτή του Αγίου Νικολάου,  που αποτελεί τη μεγάλη τοπική εορτή, είδαν τα πυροτεχνήματα προς τιμήν του Αγίου να σχίζουν τον ουρανό του χωριού, τη στιγμή που η εικόνα έκανε μια μικρή περιφορά για να επιστρέψει και πάλι στη θέση της. Μετά το τέλος όμως της ρίψης των πυροτεχνημάτων και πριν περάσουν ελάχιστα λεπτά, μια δεύτερη και πολύ πιο εντυπωσιακή "ομοβροντία" προκάλεσε τις απορίες όσων παρακολουθούσαν τόσο από την πλατεία της εκκλησίας αλλά και από τα σπίτια τους. 
  Τελικά, η πληροφορία διαδόθηκε αστραπιαία και η απορία λύθηκε. Η πρώτη εκτόξευση ήταν του τοπικού  Προέδρου και είχε δοθεί από το  Δήμο, ενώ η δεύτερη ήταν μια προσφορά από τον επίσης εκλεγμένο - αλλά με διαφορετική παράταξη- μέλος του 5μελούς τοπικού Συμβουλίου, πληρωμένη από τον ίδιο..!
 Όπως διαπιστώνεται, ο ανταγωνισμός μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργεί και θετικά όπως στην εορτή του Αγίου Νικολάου, όμως τις περισσότερες φορές καταλήγει σε αξεπέραστες διαφωνίες, οι οποίες αποβαίνουν  εις βάρος του συνόλου. Να τους συγχαρούμε και τους δύο και να ευχηθούμε να συνεχίσουν τον "ανταγωνισμό" πάντα με στόχο να γίνεται κάτι προς το καλύτερο.