Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παλαιστίνη: Τουλάχιστον εννέα νεκροί μεταξύ τους και τρία παιδιά από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

  Εννέα   Παλαιστίνιοι   σκοτώθηκαν   στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το   Ισραήλ   στη   Λωρίδα της Γάζας,   ανακοίνωσε το υπουργείο ...


 Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρία παιδιά.

Λίγο νωρίτερα, Παλαιστίνιοι υγειονομικοί ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί ακόμη τραυματίστηκαν σε αυτούς τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Το απόγευμα και λίγο μετά την εκπνοή του τελεσίγραφου της Χαμάς προς τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να απομακρυνθούν, κάτι που δεν συνέβη, ήχησαν σειρήνες προειδοποίησης για εκτόξευση πυραύλων στην Ιερουσαλήμ ενώ ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις. Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση μιας ρουκέτας.

Επτά ρουκέτες από τη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το Ισραήλ, ενώ λίγο αργότερα είπε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα και για αυτό συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ. Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Εκκενώθηκε το Τείχος των Δακρύων - Ματαιώθηκε η πορεία για την Ημέρα της Ιερουσαλήμ.

Στο μεταξύ εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν σήμερα το απόγευμα το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. ΟΙ πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την Ημέρα της Ιερουσαλήμ.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη, ανέφερε η αστυνομία.

Πάνω από 300 παλαιστίνιοι τραυματίες το πρωί

Οι νέες συγκρούσεις με πέτρες, δακρυγόνα και σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ που σημειώθηκαν το πρωί φέρνοντας αντιμέτωπους στην Πλατεία των Τεμενών, όπου βρίσκεται το Αλ Άκσα, στη συνοικία Σεΐχ Τζάρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ πιστούς Παλαιστίνιους και ισραηλινούς αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, ήταν η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι, καθώς η ένταση στην Ιερή Πόλη κλιμακώνεται από την περασμένη Παρασκευή όταν  η κυβέρνηση Νετανιάχου έφερε εκατοντάδες οικογένειες Παλαιστίνιων αντιμέτωπες με έξωση από τα σπίτια τους, τα οποία διεκδικούνται από Ισραηλινούς εποίκους.

Στο μεταξύ αναμένεται να συνεδριάσει - έπειτα από αίτημα της Τυνησίας – το  Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έναν παλαιστινιακό τομέα που εδώ και πάνω από 50 χρόνια βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή.

 ΦΩΤΟ: REUTERS/MOHAMMED SALEM

Πηγές: ΑΜΠΕ, ReutersSputnik

https://www.naftemporiki.gr/story/1724389/palaistini-tria-paidia-nekra-apo-israilina-pura-sti-lorida-tis-gazas