Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

13ος Αρχαίος Μυκηναϊκός Δρόμος (εικόνες & βίντεο)

Η εκκίνηση δόθηκε μέσα  στον  αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στην Πύλη των Λεόντων,  στις 8.00πμ. για τους 50 Περιπατητές και στις 9.00 για ...


Η εκκίνηση δόθηκε μέσα  στον  αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στην Πύλη των Λεόντων,  στις 8.00πμ. για τους 50 Περιπατητές και στις 9.00 για τους 150 Δρομείς Αθλητές ,με τερματισμό στο εξωκλήσι της Παναγίας Προσύμνης Δήμου Άργους- Μυκηνών.


Oι Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας, Μέλος της Ε.Ο.Σ.Α.Μ.Α-Υ., ο σύλλογος οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού και η Τοπική Κοινότητα Προσύμνης συνδιοργάνωσαν τον 13ο Αρχαίο Μυκηναϊκό Δρόμο, την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021, με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους-Μυκηνών και με τη συμμέτοχη του Πολιτιστικού συλλόγου Προσύμνης.


Η διαδρομή αυτή ακολουθεί τα ίχνη ενός αρχαίου Μυκηναϊκού δρόμου που συνέδεε την ακρόπολη των Μυκηνών με το λεκανοπέδιο της Προσύμνης και περνά από πολλά σημεία μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.


Για τους Δρομείς η απόσταση είναι 8 χλμ σε χωμάτινη διαδρομή και για τους Περιπατητές που ακολούθησαν τον αρχαίο δρόμο μήκους 7 χλμ. (φωτογραφίες Eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)