Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μετάλλαξη «Δέλτα»: Μάσκα και στους εμβολιασμένους συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

                                                                                                                                            ...

                                                                                                                                                                                © eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος
                                                                                                                                                                   Tη χρήση μάσκας και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αποφυγή του συνωστισμού και η υγιεινή των χεριών, συνεχίζει να συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς το νέο ιδιαίτερα μολυσματικό στέλεχος του ιού υπό την ονομασία «Δέλτα» διασπείρεται γρήγορα ανά τον κόσμο.
Η σύσταση της χρήσης της μάσκας από τους εμβολιασμένους έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός και ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος μπορεί να οδηγήσει σε εξάρσεις του ιού.

Στο Ισραήλ περίπου οι μισοί ενήλικες που προσβλήθηκαν με το νέο στέλεχος ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer. Το νέο αυτό στέλεχος είναι το ταχύτερο στέλεχος στη διασπορά του έως τώρα. Η παρουσία του έχει εξακριβωθεί σε 92 χώρες του κόσμου και είναι πιθανόν να είναι το στέλεχος του κορωνοϊού που θα επικρατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης είναι δυνητικά πιο θανατηφόρο στέλεχος, γιατί εξαιτίας της πολύ μολυσματικής του φύσης, θα προσβάλλει τελικά τους πιο ευπαθείς που θα νοσήσουν σοβαρότερα, θα νοσηλευτούν και πιθανά θα καταλήξουν από τη λοίμωξη COVID-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Το στέλεχος αυτό πιθανά οδηγεί και σε σοβαρότερα συμπτώματα, αλλά και διαφορετικά από τα συνηθισμένα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19, όπως τα γνωρίζαμε έως τώρα, αναφέρει ο ΠΟΥ.

Στις ΗΠΑ πάνω από το 10% των ατόμων που μολύνονται τώρα από τον κορωνοϊό, οφείλεται στο στέλεχος «Δέλτα». Γι’ αυτό, καταλήγουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, (Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Θάνος Δημόπουλος) που συνοψίζουν τις νέες οδηγίες του ΠΟΥ, είναι σημαντική η πρόοδος του εμβολιασμού και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

ΠΗΓΉ: https://www.kathimerini.gr/