Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Θοδωρής Πούτσης αποκλειστικά στο Argolidamagazine: "Το πιστέψαμε και όλοι μαζί το καταφέραμε - Ο Φοίνικας άξιζε να μείνει στην κατηγορία"

  Το φετινό κατόρθωμα του Φοίνικα Ν. Επιδαύρου, να παραμείνει στην Γ΄Εθνική σίγουρα δεν ήταν έκπληξη. Μπορεί στην αρχή να έβλεπαν όλοι τη με...

 


Το φετινό κατόρθωμα του Φοίνικα Ν. Επιδαύρου, να παραμείνει στην Γ΄Εθνική σίγουρα δεν ήταν έκπληξη. Μπορεί στην αρχή να έβλεπαν όλοι τη μεγάλη δυσκολία της νεοφώτιστης ομάδας να "μαζέψει" βαθμούς, όμως στη συνέχεια οι περισσότεροι είδαν ότι η προσπάθεια αυτή, είχε πολλές πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία. 

  Ένας ποδοσφαιριστής που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα, ήταν ο Θοδωρής Πούτσης. Σαφώς, η προσπάθεια είναι ομαδικά, σίγουρα έχουν όλοι δώσει τα πάντα, αλλά στο ποδόσφαιρο από τότε που φτιάχτηκαν οι πρώτες ομάδες, τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν πάνω στους σκόρερς. Κι ο Θοδωρής, με τα τρία καθοριστικά τέρματα που πέτυχε στο Χιλιομόδι και στην Ν. Επίδαυρο με τον Παναρκαδικό, ήταν σαν να έδωσε στην ομάδα έξι πολύτιμους βαθμούς. Αν σκεφτούμε ότι η ομάδα τελικά, παρέμεινε μόλις για έναν βαθμό περισσότερο από τους άλλους που υποβιβάστηκαν, καταλαβαίνει εύκολα το μέγεθος της καθοριστικής συνεισφοράς του.

  Με τον Θοδωρή, είχαμε μια σύντομη αλλά ουσιαστική συζήτηση, για όλα αυτά που έγιναν φέτος στη Ν. Επίδαυρο.

 ΑΜ: Θόδωρε, χωρίς ίχνος υπερβολής η συμβολή σου στην παραμονή του Φοίνικα ήταν σημαντική. Τι σου έμεινε ως ανάμνηση από τα τελευταία παιχνίδια;

 Θ.Π: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα του Φοίνικα να πετύχει το στόχο της και τους ανθρώπους της που με εμπιστεύτηκαν. Ως ανάμνηση, σίγουρα είναι τα γκολ που πέτυχα, το πάθος που έβγαλε η ομάδα, ο κόσμος που μας στήριξε και το τελευταίο παιχνίδι. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, που σου χαρίζει μόνο το ποδόσφαιρο.

AM: Οι περισσότεροι στην Αργολίδα βλέποντας την ενίσχυση της ομάδας μετά τη διακοπή λόγω covid 19,  δίναμε πολλές πιθανότητες να κερδίσει την παραμονή της. Οι παίκτες το πιστεύατε;

Θ.Π: Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος είχαμε μόνο έναν βαθμό. Ήταν πολύ δύσκολο αλλά οι ποδοσφαιριστές γίναμε "ομάδα", φτιάξαμε πολύ δυνατά αποδυτήρια, το παλέψαμε και όλοι μαζί, με το τεχνικό τιμ και τον Πρόεδρο, το πετύχαμε. Σίγουρα το πιστέψαμε. Και παιχνίδι με παιχνίδι η πίστη αυτή μεγάλωνε.

ΑΜ: Όσο τα παιχνίδια έπαιρναν όλο και περισσότερη κρισιμότητα, η μπάλα γινόταν βαριά. Εκεί, χρειάζεται σίγουρα ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα από το χέρι και με την καθοριστική του συμβολή, θα την οδηγήσει στη νίκη. Πιστεύεις ότι ήσουν ένας απ' αυτούς;

Θ.Π: Δεν θεωρώ ότι ήμουν ένας απ' αυτούς. Θεωρώ ότι όλοι μαζί και οι πιο έμπειροι και οι μικροί έδωσαν ότι είχαν. Πάθος, ψυχή, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια όλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

ΑΜ: Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής κατά τη γνώμη σου ήταν αυτός που σήκωσε το ποδοσφαιρικό του ανάστημα μπροστά στις δύσκολες στιγμές και έπαιξε σπουδαίο ρόλο;

Θ.Π: Με φέρνετε σε δύσκολη θέση. Γενικά δεν μου είναι εύκολο να ξεχωρίζω κάποιον ή κάποιους αό τους συμπαίκτες μου. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά, είναι ότι ο καθένας από τους συμπαίκτες μου έδωσε το 101% από εκείνο που μπορούσε κι έτσι φτάσαμε στο τέρμα. Όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους κι έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ομάδα.  Και ο κόσμος μαζί μας, μας έσπρωξε πάρα πολύ προς το θρίαμβο.



ΑΜ: Πιστεύεις ότι το ποδόσφαιρο, εκτός από τρεξίματα, τεχνική και τακτική χρειάζεται κι αυτό που λέμε "καρδιά" ή πιο επιστημονικά "ψυχικό σθένος" για να κερδίσεις ένα κρίσιμο παιχνίδι;

Θ.Π: Φυσικά και το πιστεύω. Τέτοιες καταστάσεις που είναι οριακές και κάθε παιχνίδι είναι ένας μικρός τελικός, είναι σημαντικό να διαθέτεις ψυχή, καρδιά, ποδοσφαιρικό εγωϊσμό και μεγάλο πάθος. Χωρίς όλα αυτά, δεν διαμορφώνεις νοοτροπία νικητή και δεν φτάνεις στο αποτέλεσμα.

ΑΜ: Έχεις αρκετή εμπειρία και έχεις παίξει σε αρκετές ομάδες. Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του Φοίνικα; 

Θ.Π: Ο Φοίνικας ήταν για πρώτη φορά στην Γ' Εθνική. Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο. Χάναμε στα σημεία και στις λεπτομέρειες. Όμως, η σταθερότητα του Προέδρου κ. Λαμπριανού και της Διοίκησης, η επιμονή στο να δημιουργήσουν μία ομάδα με ταυτότητα και πάρα πολύ οργανωμένη, μας μετέφερε την πίστη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τελικά, το καταφέραμε κι αυτό ήταν μια μεγάλη δικαίωση. 

ΑΜ: Η επόμενη χρονιά σίγουρα θα είναι διαφορετική. Η περσινή είχε χαρακτηριστικό τον κορωνοϊό που επηρέασε όλες τις ομάδες. Πως βλέπεις τη συνέχεια;

 Θ.Π: Σίγουρα, το πιστεύουμε όλοι ότι θα είναι εντελώς διαφορετική. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά, να μην υπάρξει άλλη ταλαιπωρία του κόσμου από τον κορωνοϊό και φυσικά να μην ξανασταματήσει το πρωτάθλημα αλλά να φτάσουμε φυσιολογικά στο τέρμα. Πέρσι αυτό, μας έκανε μεγάλο "κακό" και μας επηρέασε πολύ. Και αγωνιστικά και ψυχολογικά.

ΑΜ: Θα σε δούμε και πάλι στην Ν. Επίδαυρο; Ο Πρόεδρος είναι τελικά τρελός.. Θα παραμείνεις;



 Θ.Π: Τώρα, μετά από τόση ένταση τους τελευταίους μήνες, είναι καιρός να χαλαρώσουμε. Για του χρόνου, είναι νωρίς να σκεφτούμε κάτι. Ποτέ δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ο Πρόεδρος, σίγουρα είναι "τρελός" όπως φωνάζαμε πανηγυρίζοντας και πολύ παθιασμένος με την ομάδα. Και αυτό είναι ένας σπουδαίος λόγος που μας βοήθησε να πετύχουμε τον δύσκολο στόχο που είχαμε βάλει. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σας ευχαριστώ πολύ.