Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αδ. Γεωργιάδης: "Μόνο οι εμβολιασμένοι σε γήπεδα και εστίαση - Δεν είναι ζήτημα προνομίων αλλά λογικής"

  Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ότι ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους θα γίνουν τη Δευτέρα, καθώς οι εμβολιασ...

 


Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA ότι ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους θα γίνουν τη Δευτέρα, καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους - ιδιαίτερα το χειμώνα.

«Επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνει 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

Τα μέτρα ενθάρρυνσης που εξετάζει η κυβέρνηση

Ανάμεσα στα όσα αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα είναι και τα λεγόμενα κίνητρα/διευκολύνσεις των εμβολιασμένων και θα αφορούν κατ’ αρχάς την ψυχαγωγία (εστίαση, θεάματα και αθλητισμός). Σύμφωνα με τις πληροφορίες συζητείται έντονα το ενδεχόμενο, το ψηφιακό πιστοποιητικό να μπορεί να επιδεικνύεται σε εστιατόρια, μπαρ και θέατρα/κινηματογράφους αφού, εάν υπερισχύσει αυτό το σενάριο, οι εν λόγω επιχειρήσεις, εάν επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους, θα μπορούν να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς που ήταν πριν την πανδημία.

Την ίδια ώρα, υπό καθεστώς περιορισμών φαίνεται να παραμένουν όσες επιχειρήσεις επιλέξουν το «μεικτό» μοντέλο, υποδεχόμενες δηλαδή όλους τους πελάτες ανεξαρτήτως από το εάν έχουν εμβολιαστεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση, σε κάθε περίπτωση, όποιο σενάριο και να επιλέξει, αυτό αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα εντός του καλοκαιριού και όχι από το φθινόπωρο όπως είχε αρχικά ειπωθεί μιας και η ινδική μετάλλαξη έχει πυκνώσει τον χρόνο.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως το γήπεδο Καραϊσκάκη θα ανοίξει μόνο για εμβολιασμένους οπαδούς και για όσους έχουν νοσήσει με παράλληλο αρνητικό τεστ 14 ημερών.